Fánk 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BlueVelvet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
13g rum29 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A sütéshez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A tálaláshoz
-
139 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
1955
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
50g rum116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tálaláshoz
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
80g porcukor310 kcal
Összesen
7824
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
32.6g finomliszt119 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
2.7g rum6 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A sütéshez
-
23.1g napraforgó olaj204 kcal
A tálaláshoz
-
10.9g sárgabaracklekvár30 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
Összesen
424
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 124.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.5 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
1955
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.4 g
Zsír
-
Összesen 499.4 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 218 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 976 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2436.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.9 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 241.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
7824
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
424
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
3 ek porcukor
-
4 db tojássárgája
-
3 dkg élesztő
-
0.5 dl rum
-
3 dl tej
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót,a porcukrot, a tojássárgákat, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a rumot. (Az élesztőt nem kell külön felfuttatni.)
- A langyos tejet fokozatosan öntjük bele, és az egészet jól összekeverjük.
- Ezután az olvasztott vajat adjuk hozzá, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
- Konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk.
- Lisztbe mártott éles fánkszaggatóval kiszaggatjuk (egy pohár is megteszi), ;-) és konyharuhával letakarva újra kelesztjük.
- Ezután a fánkok közepét kézzel benyomjuk (később ide tesszük a lekvárt).
- Közepesen forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírtörlőre téve lecsepegtetjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 263
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 55066
- Feltöltés dátuma: 2010. február 12.
Ajánló
Frissen, langyosan a legfinomabb, de hidegen is kitűnő, vagy mikróban újramelegítve, mert nem szárad ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
BlueVelvet
6 recept
Anyósomtól kaptam a receptet, aki már régóta süt fánkot, és sokfélét kipróbált már. Ennek az állagát találta ő is a legjobbnak. Azért is más, mint a többi fánk recept, mert az élesztőt nem kell külön felfuttatni, csak rámorzsolni a lisztre. 35 db lesz belőle.