r
Nosalty Logó

Fánk 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fánk 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 9039 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    548.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    3242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    212 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 9039 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és jól összedagasztjuk. A dagasztás ideje 15-20 perc, ami elvégezhető egy nagy fakanál segítségével, vagy géppel. Addig kell dagasztani, amíg a tészta össze nem áll (ettől lesz szép szalagos).
  2. Tegyük a tésztát 1,5 órára meleg helyre keleszteni. Én egy konyharuhával fedtem le és pléddel takartam be.
  3. A megkelt tésztát liszttel megszórt deszkára helyezzük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kb. 7 cm átmérőjű szaggatóvalkiszaggatjuk a fánkokat, és hagyjuk a deszkán további 20 percig kelni. A tésztát itt is takarjuk le egy konyharuhával.
  4. Egy széles lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk. A kör alakú fánktésztákat középen a hüvelykujjunkkal jól benyomjuk ésforró olajba tesszük. A lábast lefedjük. A tésztákat kb. 2 percig sütjük, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Egy villa segítségével megfordítjuka fánkokat és a másik felüket isaranyszínűre sütjük. A második oldal sütésekor a lábast már nem kell lefedni.
  5. A tésztából 40 db fánk lett. Frissen finom igazán.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 53323
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 06.

Ajánló

sárgabaracklekvár

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A farsangi szezon végére sütöttem a fánkot. A rokonság összegyűlt nálunk, így 2 óra alatt elfogyott az egész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...