Fánk 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
88g tej49 kcal
-
113g rétesliszt410 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
70 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1132
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
700g tej392 kcal
-
900g rétesliszt3276 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
7g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
510g napraforgó olaj4508 kcal
Összesen
9039
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
28.4g tej16 kcal
-
36.6g rétesliszt133 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
8.1g sárgabaracklekvár23 kcal
-
20.7g napraforgó olaj183 kcal
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1132
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 548.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 243 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 192 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6272.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 349 mg
-
Kálcium 1059 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1363 mg
-
Nátrium 3242 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 879.7 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 246.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 212 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
9039
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
-
7 dl tej
-
90 dkg rétesliszt
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg élesztő
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
6 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és jól összedagasztjuk. A dagasztás ideje 15-20 perc, ami elvégezhető egy nagy fakanál segítségével, vagy géppel. Addig kell dagasztani, amíg a tészta össze nem áll (ettől lesz szép szalagos).
- Tegyük a tésztát 1,5 órára meleg helyre keleszteni. Én egy konyharuhával fedtem le és pléddel takartam be.
- A megkelt tésztát liszttel megszórt deszkára helyezzük és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kb. 7 cm átmérőjű szaggatóvalkiszaggatjuk a fánkokat, és hagyjuk a deszkán további 20 percig kelni. A tésztát itt is takarjuk le egy konyharuhával.
- Egy széles lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk. A kör alakú fánktésztákat középen a hüvelykujjunkkal jól benyomjuk ésforró olajba tesszük. A lábast lefedjük. A tésztákat kb. 2 percig sütjük, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Egy villa segítségével megfordítjuka fánkokat és a másik felüket isaranyszínűre sütjük. A második oldal sütésekor a lábast már nem kell lefedni.
- A tésztából 40 db fánk lett. Frissen finom igazán.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 53322
- Feltöltés dátuma: 2009. március 06.
Ajánló
sárgabaracklekvár
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A farsangi szezon végére sütöttem a fánkot. A rokonság összegyűlt nálunk, így 2 óra alatt elfogyott az egész.