r
Nosalty Logó

Fajita crunchwrap - csirkés változat

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Fajita crunchwrap - csirkés változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    316.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16223 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    4605 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    4811 mg
  • Nátrium
    5768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3129 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2012 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1108 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    10552 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 4876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, paprikákat és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Majd egy tepsibe borítjuk az egészet, fűszerezzük (só, bors, fűszerpaprika), meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet betoljuk a sütőbe 25 percre sülni, 200 fokon, hőlégkeveréssel.
  2. Amíg a hozzávalók a sütőben vannak (10 perc után kicsit megforgatjuk őket egy nagyobb kanállal) , egy másik tepsit vajjal kikenünk, majd a tortillalapokat szépen egymás mellé illesztjük benne. (Kibéleljük körben velük a tepsit, úgy, hogy a tortillalapok fedjék is egymást, ne legyen hézag közöttük, valamint hogy a lapok fele kilógjon a tepsiből). Közben a sajtot lereszeljük.
  3. 25 perc elteltével kivesszük a sütőből a kicsit pirult, átpuhult hozzávalókat, és a tortillát elkezdjük megtölteni rétegezve. Alsó réteg: cheddar sajt, mehet gazdagon, ki hogy szereti. Erre halmozunk a zöldséges csirkealapból, majd újabb réteg sajt, és így tovább. Ebből a mennyiségből nekem 2 csirkés rétegre futotta, a legtetejére kerül az utolsó adag sajt.
  4. A közepére teszünk egy tortillalapot, majd erre hajtogatjuk rá a többit, szépen körbe az egészet, itt sem szabad a lapok között hézagnak lennie, erre ügyeljünk. Ha ezzel megvagyunk, egy sütőpapírral lefedjük, és erre helyezünk még egy ugyanolyan nagyságú tepsit, ami azért szükséges, hogy sütés közben a lapok ne kunkorodjanak felfelé, egyben maradjon az ételünk.
  5. 180 fokra beállított sütőbe helyezzük az ételt, és 40 percig hőlégkeverésen sütjük. Tálalás előtt kifordítjuk a tepsiből (ne forrón, mert akkor szétesik). Fokhagymás tejföllel tálaljuk (a szósz szabadon választható, nekünk ezzel passzol). Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 954
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újdonságra vágytunk, valami olyasmire, amit eddig nem ettünk még itthon. Nagy adagot készítettem, ettől függetlenül gyorsan elfogyott.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...