r
Nosalty Logó

Fahéjas tejberizs fagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sauer.kirsche
Fahéjas tejberizs fagyi
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsünk egy finom tejberizst. A vaníliarúd kikapart belsejét és hüvelyét, 200 ml tejet, a fahéjjal, citromhéjjal tegyük fel a tűzhelyre, s melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a rizst. (Természetesen zacskójától megfosztva, ha épp csak zacskós volt otthon.) Mehet bele a mazsola is, esetleg előzetesen rumba áztatva, ha szereti a család.
  2. Főzzük-kevergessük addig, míg nagyjából felissza a tejet, majd fedjük le, s hagyjuk állni. Öntsük hozzá a maradék 100 ml tejet a püréhez, s 20 perc után tegyük a hűtőbe, hogy előkészítsük a fagyigép számára.
  3. A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukorral, öntsük hozzá a habtejszínt, s gőz fölött sűrítsük be. Akkor jó, ha a fakanál hátulján végighúzott ujjunk nyomot hagy a kanálon. A lábost ezután helyezzük jeges vízbe vagy szimplán várjuk meg, míg szobahőmérsékletre hűl.
  4. Ezután öntsük a rizses masszához, s mehet be a fagyialap a hűtőbe pár órára.
  5. Töltsük a fagyigépbe, s hagyjuk, hogy fél óra alatt elkészüljön. A vanília aromát én a végén szoktam hozzálöttyinteni, mert alkohol révén hátráltatja a fagyási folyamatot.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14355
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas tejberizs fagyi
sauer.kirsche 12 recept

A népszerű desszert - jegesen még jobb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...