Fahéjas csiga tang zhonggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tang zhong készítése
-
17g finomliszt61 kcal
-
83g tej47 kcal
Tészta készítése
-
167g finomliszt607 kcal
-
2g tejpor12 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7 kcal
-
27g vaj191 kcal
Töltelék
-
33g barna cukor127 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
17g vaj120 kcal
Vaníliás tej
-
33g tej19 kcal
-
13 kcal
Összesen
1317
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tang zhong készítése
-
50g finomliszt182 kcal
-
250g tej140 kcal
Tészta készítése
-
500g finomliszt1820 kcal
-
7g tejpor35 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
80g vaj574 kcal
Töltelék
-
100g barna cukor380 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
50g vaj359 kcal
Vaníliás tej
-
100g tej56 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
3946
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tang zhong készítése
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
17.5g tej10 kcal
Tészta készítése
-
35.1g finomliszt128 kcal
-
0.5g tejpor2 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
Töltelék
-
7g barna cukor27 kcal
-
0.2g fahéj1 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
Vaníliás tej
-
7g tej4 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
278
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 884.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
1317
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.9 g
Zsír
-
Összesen 133 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2654 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 918 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 926 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.7 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1061 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 1042 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
3946
kcal
- 9% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Tang zhong készítése
-
50 g finomliszt
-
250 ml tej
Tészta készítése
-
1 ek tejpor
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
150 ml tej
-
20 g friss élesztő
Töltelék
-
100 g barna cukor
-
1 ek fahéj
-
50 g vaj
Vaníliás tej
-
100 ml tej
-
1 ek vaníliás cukor
Elkészítés
Tang zhong készítése
- Tang zhong készítése: A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
- A tészta készítése: A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk kb. 120 g tang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.)
- A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
- A töltelék készítése: A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük.
- Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.
- Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7373
- Feltöltés dátuma: 2013. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Rumiszivi
91 recept
Behódoltam én is ennek a tang-zhongos módszernek! :) Köszönet érte Nektek, kedves szakácstársaim! Neveket nem sorolok fel, mert félek, hogy valakit kihagyok a sorból :D (de akit érint, az úgyis tudja...) Az alaptészta Limara pékségéből van (limarapeksege.hu/2011/06/pudingos-csiga.html), ezt turbóztam fel ezzel az új módszerrel, és nagy sikere lett! Tepsi méretet nem írok... ha magasabb csigákat szeretnétek, tegyétek szorosan egymás mellé, ha szélesebb csigákat, akkor nagyobb távolságra egymástól.