Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
5g vaj36 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
9g tej5 kcal
A töltelékhez
Töltelék variáció
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
40g vaj287 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
14g sütőpor7 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g tej42 kcal
A töltelékhez
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
65g cukor252 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
7g fahéj17 kcal
-
25g rum58 kcal
Töltelék variáció
-
70g cukor271 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
7g fahéj17 kcal
-
20g rum46 kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
4.2g vaj30 kcal
-
26g finomliszt94 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
1.5g sütőpor1 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
7.8g tej4 kcal
A töltelékhez
-
4 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
10.4g aszalt gyümölcsök25 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
0.7g fahéj2 kcal
-
2.6g rum6 kcal
Töltelék variáció
-
7.3g cukor28 kcal
-
10.4g aszalt gyümölcsök25 kcal
-
5.2g tehéntúró8 kcal
-
0.7g fahéj2 kcal
-
2.1g rum5 kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5255.6 g
-
Cink 134 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 1471 mg
-
Vas 109 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 2021 mg
-
Nátrium 1243 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.1 g
-
Cukor 252 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 210.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 773 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 681 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 946 micro
-
β-crypt 208 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 616 micro
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
40 g vaj
-
250 g finomliszt
-
25 g porcukor
-
14 g sütőpor
-
75 ml tej
A töltelékhez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 g fahéj
-
25 ml rum
Töltelék variáció
-
70 g cukor
-
100 g aszalt gyümölcsök
-
50 g tehéntúró
-
7 g fahéj
-
20 ml rum
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát, vagy tegyünk bele sütőpapírt.
- A lisztet, a cukrot és a sütőport szitáljuk össze egy tálba, adjuk hozzá a vajat.
- A tejet és a tojást keverjük össze, majd öntsük hozzá a többi hozzávalóhoz. Dolgozzuk jól össze sima, puha tésztává.
- Liszttel szórt munkalapon gyúrjuk át kissé, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, durván 5 mm vastagra, 35 cm hosszúra és 20 cm szélesre, de ettől eltérhetünk.:-)
- Egy tálban keverjük össze a töltelékhez a hozzávalókat.
- A keveréket terítsük el a tésztán, és jó szorosan tekerjük fel, mintha csigát vagy piskótatekercset tekernénk. Hosszában vágjuk ketté a tésztát.
- Csavarjuk egymás köré a két szálat úgy, hogy a vágott oldala nézzen felfelé, majd tekerjük bele a tortaformába, először a forma szélén végig, és ha nem elég a hossz, akkor tovább csigavonalban.
- 30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizhetjük (vigyázzunk, nehogy kiszáradjon a tészta).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1271
- Feltöltés dátuma: 2013. július 20.
Ajánló
A diétázóknak: a porcukrot glukononnal, a cukrot xilittel, a tésztában lévő vajat yoghurtos vajjal (aminek kisebb a zsírtartalma), a töltelékben lévő lekvár diétás lekvár, a vaj pedig extra light margarin is lehet. A laktózérzékenyeknek: a tejet laktózmentes tejjel, a vajat pedig laktózmentes vajjal lehet felváltani. Az eredmény így is tökéletes, kisebb kalóriatartalommal és kevesebb kellemetlenséggel.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Én egy fél adaggal csináltam meg elsőre, és kis tortaformában, ezért nőtt ennyire szépen össze a tésztám. A tészta egyébként nagyon puha, omlós, és ugyanakkor foszlós is, de vigyázzunk vele, mert ragad kissé a deszkára és a nyújtófára is. A tölteléket ki-ki kedvére variálhatja. Vigyázzunk viszont rá, hogy ne túl folyékonyra keverjük, mert a feltekerés közben gondot okozhat..;-)