r
Nosalty Logó

Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nonoo
Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

378
Kalória
6g
Fehérje
63.5g
Szénhidrátok
10.7g
Zsír
26.3g
Víz
46.7g
Koleszterin
3.6g
Rost
31.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 3025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5255.6 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    210.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 3025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát, vagy tegyünk bele sütőpapírt.
  2. A lisztet, a cukrot és a sütőport szitáljuk össze egy tálba, adjuk hozzá a vajat.
  3. A tejet és a tojást keverjük össze, majd öntsük hozzá a többi hozzávalóhoz. Dolgozzuk jól össze sima, puha tésztává.
  4. Liszttel szórt munkalapon gyúrjuk át kissé, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, durván 5 mm vastagra, 35 cm hosszúra és 20 cm szélesre, de ettől eltérhetünk.:-)
  5. Egy tálban keverjük össze a töltelékhez a hozzávalókat.
  6. A keveréket terítsük el a tésztán, és jó szorosan tekerjük fel, mintha csigát vagy piskótatekercset tekernénk. Hosszában vágjuk ketté a tésztát.
  7. Csavarjuk egymás köré a két szálat úgy, hogy a vágott oldala nézzen felfelé, majd tekerjük bele a tortaformába, először a forma szélén végig, és ha nem elég a hossz, akkor tovább csigavonalban.
  8. 30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizhetjük (vigyázzunk, nehogy kiszáradjon a tészta).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Én egy fél adaggal csináltam meg elsőre, és kis tortaformában, ezért nőtt ennyire szépen össze a tésztám. A tészta egyébként nagyon puha, omlós, és ugyanakkor foszlós is, de vigyázzunk vele, mert ragad kissé a deszkára és a nyújtófára is. A tölteléket ki-ki kedvére variálhatja. Vigyázzunk viszont rá, hogy ne túl folyékonyra keverjük, mert a feltekerés közben gondot okozhat..;-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!