r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-almás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 3300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az almákat négybe vágjuk, magházát kiszedjük, meghámozzuk. Először vékony szeletekre vágjuk, majd feldaraboljuk.
  3. A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mandulát.
  4. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat és az írót vagy kefírt. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd végül beleforgatjuk az almát.
  5. Az előkészített, papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk a tésztát.
  6. Sütőbe rakjuk, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 33608
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német oldalról szedtem le a receptet. Nagyon ízletes, könnyű tésztájú sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...