r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Fahéjas-almás kifli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

766
Kalória
12.6g
Fehérje
117.1g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
120.9g
Víz
27.1g
Koleszterin
5.9g
Rost
35.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    936.7 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 6107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot, és a tejet ráöntjük,2 percet állni hagyjuk, majd a margarin hozzáadásával jól összegyúrjuk, és fél órát meleg helyen pihentetjük.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket.Areszelt almához adjuk a hozzávalókat,összekeverjük, majd félretesszük.
  3. Tepsit kikenjük zsírral, vagysütőpapírral kibélelünk egy 39x30 cm-eres tepsit.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 mm-esre nyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval szaggatjuk ki, majd kissé tojás alakúra formáljuk, s mindegyik formára almát halmozunk, és kiflire formáljuk őket.
  5. Az előkészített tepsibe tesszük őket 2 cmtávolságra, és tetejüket megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  6. Majd előmelegített sütőben 200fokon szép pirosra sütjük. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Eddig mindenféle gyümölcssel ill. lekvárosan is ismertük, most kissé változatosan töltöttem meg a kifliket. Nagyon finom, kiadós és érdemes megsütni, mert gyermekeink kedvencévé válik az alma is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!