r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Fahéjas-almás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    936.7 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 6107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot, és a tejet ráöntjük,2 percet állni hagyjuk, majd a margarin hozzáadásával jól összegyúrjuk, és fél órát meleg helyen pihentetjük.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket.Areszelt almához adjuk a hozzávalókat,összekeverjük, majd félretesszük.
  3. Tepsit kikenjük zsírral, vagysütőpapírral kibélelünk egy 39x30 cm-eres tepsit.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 mm-esre nyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval szaggatjuk ki, majd kissé tojás alakúra formáljuk, s mindegyik formára almát halmozunk, és kiflire formáljuk őket.
  5. Az előkészített tepsibe tesszük őket 2 cmtávolságra, és tetejüket megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  6. Majd előmelegített sütőben 200fokon szép pirosra sütjük. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5020
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, még hétköznapra is finom csemege. Jó tippként ajánlani tudom mindenkinek: Én mindig úgy csinálom, hogy mikor olyan dolog van konyhában, pl. fő az étel, melette elkészítem az ilyen töltelékeket. Így másnap már előbbre vagyok mindennel. Én ezt a kiflit második alkalommal sütöttem meg, mert kelendő, főleg gyerekeknek, még iskolába is, nem krémes, de finom és laktató. Most a hétvégén mindkét sütit készítettem a gesztenyés-diós falatkával együtt, s lám, jó volt, hisz a töltelékek kész voltak, így még a tészták pihentek, én mást is tudtam dolgozni..

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-almás kifli
Gabimami58 139 recept

Eddig mindenféle gyümölcssel ill. lekvárosan is ismertük, most kissé változatosan töltöttem meg a kifliket. Nagyon finom, kiadós és érdemes megsütni, mert gyermekeink kedvencévé válik az alma is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...