r
Nosalty Logó

Fagyasztott narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Fagyasztott narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a sütihez

a tetejére

Összesen 851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a sütihez

a tetejére

Összesen 5105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a sütihez

a tetejére

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5255.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1488 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.9 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    450 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 5105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

a sütihez

a tetejére

Elkészítés

a sütihez

  1. 2 darab narancsot lefagyasztunk, majd lereszelünk.
  2. 2 tojásfehérjét habnak felverjük.
  3. 2 tojássárgáját az olajjal, cukorral, tejjel, liszttel és sütőporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot.
  4. Sütőpapíros nagy tepsiben 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük (tűpróba).
  5. Miután kihűlt, a harmadát levágjuk. A megmaradt részt 3 evőkanál lekvárral lekenjük.
  6. A levágott egyharmad részt összemorzsoljuk, és elkeverjük a lereszelt naranccsal, majd a masszát a lekváros tésztára kenjük. Csokoládéval lecsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2133
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógornőméknél kóstoltuk Zágrábban. Egyszerű és nagyszerű, nagyon finom, szaftos süti :)

Hozzávalók

a sütihez

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...