r
Nosalty Logó

Extra sajtos-túrós pogi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS58 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kripili
Extra sajtos-túrós pogi
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

491
Kalória
18.8g
Fehérje
50.5g
Szénhidrátok
22.9g
Zsír
53.3g
Víz
89.4g
Koleszterin
1.9g
Rost
2.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.3 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 491 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14762 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    9335 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

  1. Egy jó mély tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amíg felfut, addig hozzáadjuk a túrót a masszához, és jól összedolgozzuk.
  2. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a masszához, és ezt is jól átdolgozzuk.
  3. Ezután mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só (a hozzávalóknál direkt sorrendbe írtam).
  4. Ha egy kicsit ragadósabb a tészta nem baj, majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Ha megvagyunk, elég egy fél órát keleszteni letakarva.
  5. Amíg kel, bemelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot.
  6. A tészta szépen feldagad legalább a duplájára. Először ki kell nyújtani jó vékonyra, ha sikerül téglalap alakúra. Beleszórjuk a reszelt sajt kb egyharmadát, és előszőr félbe, majd ismét félbehajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt, hajtogat... ezt 3x kell megismételni, arra figyeljünk, hogy maradjon egy kis sajt a tetejét megszórni!
  7. Az utolsó hajtogatás után kb. 2 ujj magasra hagyjuk a nyújtásnál.
  8. Kiszaggatjuk, megszórjuk a sajttal és mehet a kb. 200 fokos sütőbe. Nem kell sok neki, mikor megpirult a sajt, akkor jó is, nem kell félni, ha kicsit sápadtnak tűnik, átsül, de mindenki ízlése szerint:) (Én csak sütőpapírt rakok alá, de lehet egy kis vajat is a tepsi aljába. Ja igen, én nem teszeka tetejére tojást, mert a sajt elég!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x20

Pogácsa a nagy kedvenc... sajnos itt és máshol is találtam már nagyon frankó pogi recepteket, de valahogy nem akart az igazi lenni... egyik nap bepipultam, és amire innen-onnan emlékeztem fejből összeszedtem, ami volt itthon és kipróbáltam az én elképzelésem szerint beledobálni, ami kellhet... még jó, hogy a végén emlékeztem rá:) Ez az ÉN pogi receptem, nagyon finom, még másnap is, nem keményedik meg. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!