r
Nosalty Logó

Extra lágy narancsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra lágy narancsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    809.4 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 4443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltörjük a tojást, amit összekeverünk a vaníliás cukorral elegyített kristálycukorral, tejjel (vagy joghurttal) és olajjal.
  2. A narancs héját célszerű belereszelni a tésztába, de nem muszáj. Viszont a húsát mindenképpen daraboljuk fel, persze hámozás után. Ha tehetjük, akár mixerrel is beledolgozhatjuk a masszába, úgy sokkal homogénebb lesz.
  3. Amikor a folyékony összetevőket megfelelően összedolgoztuk, beleszórjuk a sütőporral összekevert lisztet. Tovább kavarjuk, akkor lesz megfelelő állagú a tészta, ha elválik a fakanáltól.
  4. Ezután formába öntve, kb. 180 fokon és durván 20 perc alatt készre sütjük. Fakó marad a tészta színe, de ez ne ijesszen meg. Ha már barnul a teteje, akkor biztosan megsült!
  5. Jó sütögetést! (:
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9207
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 20.

Ajánló

Jómagam elektromos muffinsütőben készítem ezt a csemegét is. Abban kb. 10 perc alatt tökéletesen megsülnek a muffinok, nem kell bajlódni a papírral vagy a kenegetéssel, mert az első sütés előtt beolajozom a tapadásmentes bevonatot, és fantasztikusan szépre sülnek benne a sütemények. A muffinsütőm, akit egyszerűen Erzsike névre kereszteltem, az ehhez a recepthez készített fotón is látszik! (:

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először szörp nélkül készítettem el ezt a receptet, úgy is nagy volt a sikere. Azonban miután kikísérleteztem, hogyan lehet még narancsosabb és ugyanolyan lágy, pillanatok alatt eltűnt az összes muffin a tányérról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...