r
Nosalty Logó

Extra csokis muffin Henitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Extra csokis muffin Henitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6693.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2779 mg
  • Nátrium
    1683 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 2507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinformákat kikenjük.
  2. Az olajat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a kefírt, a mandula- és vaníliaaromát, jól elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a liszt, sütőpor és kakaópor keverékét, végül beleszórjuk a fele tortadarát (nekem ez elmaradt, nem volt itthon), jól elkeverjük.
  4. A formákat a masszával félig megtöltjük, egy-egy kocka csokit helyezünk minden formába, és befedjük a masszával. A tetejére szórhatunk tortadarát (nekem nem volt).
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, tűpróba. Kicsit hűl, és kiszedjük a formákból. Mikor teljesen kihűlt, megszórjuk porcukorral, és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6844
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

A paleoban már nagyon sok muffint sütöttem. A muffinokról mindig az volt a véleményem, hogy tömények. Ez a fajta nagyon finom, a csokis dolgokat imádja a család. Kedvenc süti lett itthon.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...