r
Nosalty Logó

Expressz hajtogatott szilvás bukta

Évi néni
Expressz hajtogatott szilvás bukta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

383
Kalória
7.3g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
84.3g
Víz
55.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4584 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    655 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1011.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1842 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 4584 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a meglangyosított tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a 10 dkg vajat olvasztva, a joghurtot, a citrusport, a sót és a lisztet. Lágy, ruganyos tésztává gyúrjuk, és 1 órára kilisztezett kelesztőtálba tesszük.
  3. Amikor duplájára nőtt, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal, majd keresztben 1/3 -ánál behajtjuk a tésztát, és ráhajtjuk a másik felét. Mindig ott kenjük vajjal, ahol még nincs. Ezt követően felhajtjuk az alsó harmadát, megkenjük vajjal, és ráhajtjuk a felső harmadot (mint egy borítékot), azt már nem kenjük meg, hanem fél órára visszatesszük a kelesztőtálba. Ezt a nyújtást, kenést, hajtogatást még egyszer megismételjük, és újra megkelesztjük a tésztát. (Szorgalmasok harmadszorra is ismételhetik.)
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastag téglalappá (20x60 cm), és elvágjuk 10x10 cm-s kockákra.
  5. Közepére kimagozott szilvát teszünk, melyet megszórunk kevés barna cukorral és fahéjjal, és felette a tésztát összecsippentjük borítékszerűen. A batyuk tetejét megkenjük olvasztott vajjal elkevert maradék tojásfehérjével.
  6. A tésztabatyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjszakára.
  7. Reggel a tésztáról levesszük a fóliát és a hideg sütőbe tesszük, amit 180 C-ra állítunk hőlégkeverésen, és fél óra alatt szép pirosra sütjük a buktákat.
  8. Tálalásnál porcukrot szitálunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

A szokásos, mit vigyen a gyerek az iskolába? Mit fog megenni? Egész kis sorozatot gyártok azokból a péksüteményekből és süteményekből, amiket fiamnak készítek, hogy az iskolában a nyolc óra alatt valami táplálékot magához vegyen, mert egyébként igen válogatós. Szerintem sokan küzdünk evvel a problémával. Én mindig nyitott szemmel járok a világban, ha sütésről, főzésről van szó. Különösen igaz ez, ha kenyér és pékáru a cél. Nem is tudom, miért nem lettem pék. Persze tudom. Úgy gurulnék, mint egy labda, mert megenném az összes kenyeremet. A gyerekek mindig szeretik a frissen sült süteményt, kenyeret. Korán reggel így könnyű útnak indítani őket.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...