Expressz hajtogatott szilvás bukta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
6g méz19 kcal
-
8g tej5 kcal
-
14g joghurt9 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g citruspor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
70g szilva30 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
Összesen
383
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
75g méz228 kcal
-
100g tej56 kcal
-
170g joghurt104 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
5g citruspor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
840g szilva363 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
4584
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
28.6g finomliszt104 kcal
-
3.6g méz11 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
8.1g joghurt5 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
-
0.2g citruspor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
40.1g szilva17 kcal
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.9g tojásfehérje1 kcal
Összesen
218
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
383
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87.2 g
Zsír
-
Összesen 183.5 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2424.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 566 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1122 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 655 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1011.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1624 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 1462 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1842 micro
-
β-crypt 283 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 903 micro
Összesen
4584
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
3 ek méz
-
1 dl tej
-
1.7 dl joghurt
-
1.5 dkg élesztő
-
1 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
-
0.5 ek citruspor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A mézet a meglangyosított tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
- Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a 10 dkg vajat olvasztva, a joghurtot, a citrusport, a sót és a lisztet. Lágy, ruganyos tésztává gyúrjuk, és 1 órára kilisztezett kelesztőtálba tesszük.
- Amikor duplájára nőtt, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal, majd keresztben 1/3 -ánál behajtjuk a tésztát, és ráhajtjuk a másik felét. Mindig ott kenjük vajjal, ahol még nincs. Ezt követően felhajtjuk az alsó harmadát, megkenjük vajjal, és ráhajtjuk a felső harmadot (mint egy borítékot), azt már nem kenjük meg, hanem fél órára visszatesszük a kelesztőtálba. Ezt a nyújtást, kenést, hajtogatást még egyszer megismételjük, és újra megkelesztjük a tésztát. (Szorgalmasok harmadszorra is ismételhetik.)
- A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastag téglalappá (20x60 cm), és elvágjuk 10x10 cm-s kockákra.
- Közepére kimagozott szilvát teszünk, melyet megszórunk kevés barna cukorral és fahéjjal, és felette a tésztát összecsippentjük borítékszerűen. A batyuk tetejét megkenjük olvasztott vajjal elkevert maradék tojásfehérjével.
- A tésztabatyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjszakára.
- Reggel a tésztáról levesszük a fóliát és a hideg sütőbe tesszük, amit 180 C-ra állítunk hőlégkeverésen, és fél óra alatt szép pirosra sütjük a buktákat.
- Tálalásnál porcukrot szitálunk rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33x2
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3982
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
A szokásos, mit vigyen a gyerek az iskolába? Mit fog megenni? Egész kis sorozatot gyártok azokból a péksüteményekből és süteményekből, amiket fiamnak készítek, hogy az iskolában a nyolc óra alatt valami táplálékot magához vegyen, mert egyébként igen válogatós. Szerintem sokan küzdünk evvel a problémával. Én mindig nyitott szemmel járok a világban, ha sütésről, főzésről van szó. Különösen igaz ez, ha kenyér és pékáru a cél. Nem is tudom, miért nem lettem pék. Persze tudom. Úgy gurulnék, mint egy labda, mert megenném az összes kenyeremet. A gyerekek mindig szeretik a frissen sült süteményt, kenyeret. Korán reggel így könnyű útnak indítani őket.