r
Nosalty Logó

Expressz csirkés pirított tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Expressz csirkés pirított tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Összesen 157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    2470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6802 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3106 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Elkészítés

A pirított tésztához

  1. A csirkehúst felkockázzuk.
  2. A felkockázott húsra sót, chilit, kevés olajat és szójaszószt öntünk, félretesszük.
  3. A répát megpucoljuk, vékony csíkokra (julienre) vágjuk.
  4. A hagymákat megpucoljuk, kb. 1-0,5 centis kockákra vágjuk.
  5. A leves zacskójából a fűszeres zacskót kivesszük, a tésztát kicsit összetörjük és az előírás szerint megfőzzük, de a fűszert nem tesszük hozzá!
  6. A levesfűszerrekb. 0,5 dl forró vízet öntünk, a fűszert feloldjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerintegy kis sót, cukrot is keverünk hozzá.
  7. Egy nagyobb serpenyőbenolajat melegítünk, ha már forró, beleszórjuk a kockára vágott hagymát.
  8. Mikor a hagyma kezd pirulni, hozzátesszük a julienre vágottrépát.
  9. Mikor már a répa is pirulni kezd, hozzáadjuk a befűszerezett csirkét.
  10. Amíg a csirke pirul, a tésztához hozzákeverjük a paradicsompürés-fűszeres keveréket.
  11. Mikor a csirke már majdnem kész van, a fűszeres-paradicsompürés tésztát ráöntjük.
  12. Mikor már úgy látjuk, hogy a tészta is pirult kicsit, kész vagyunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12165
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fárasztó nap után hazaesve, már senkinek nem volt kedve boltba menni, de párommal elég éhesek voltunk. A konyhában és a hűtőben szétnézve, a talált alapanyagokból sikerült ezt a remek ételt összedobni (biztos nem utoljára). Simán hozza a kínai/thai büfékben megszokott ízvilágot.

Hozzávalók

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...