r
Nosalty Logó

Eredeti nápolyi pizza alaptészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Eredeti nápolyi pizza alaptészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 5578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7309.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    5600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29239.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    3077 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2896 mg
  • Nátrium
    22401 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1594.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2283 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2086 micro
Összesen 5578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2327 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt, a sót és 1 dl langyos vizet elkeverjük. Hozzáadunk egy kis lisztet, és még egy kis vizet, majd elkezdjük dagasztani. Egy ideig dagasztjuk, majd mehet bele még egy kis víz, még egy kis liszt. A dolognak a lényege, hogy apránként adagoljuk bele a vizet és a lisztet, és folyamatosan dagasszuk. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy az összes. A dagasztás kb. 20 perc. Amikor összeállt a tésztánk, egy nagy bucit formázunk belőle, és letakarva 1 órát pihentetjük, hagyjuk kelni.
  2. A következő lépésben átgyúrjuk a tésztát, majd kis bucikra felosztjuk. Attól függ, ki mennyi, illetve mekkora pizzát szeretne, nekünk kb. 5 db buci, vagyis 5 db kb. 20-25 cm-es pizza lett belőle.
  3. A bucikat egy műanyagtálcán 24 órán át kelesztjük. A legjobb, ha egy másik műanyagtálcával befedjük, hogy "ne kapjon levegőt".
  4. A sütőt előmelegítjük maximum fokozatra. A bucikat (mindig csak egyenként) a sütés előtt lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra úgy, hogy a szélei egy kicsit vastagabbak maradjanak (de nem sokkal). Mi kézzel szoktuk, úgy egyszerűbb. A kinyújtott tésztát kissé olajos tepsibe helyezzük, paradicsomszósszal megkenjük, kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd 3-4 perc sütés után a többi feltétet és a sajtot ráhelyezzük, addig sütjük, amíg a pizza alja egy kis színt nem kap (kb. 10 perc). (Ha van lehetőségünk kemencében sütni, akkor 430 fokon 1 percig sütjük.)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 27967
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom Nápolyban elvégzett egy elég neves pizzatanfolyamot. A recept az eredeti nápolyi pizzarecept. Nyilván pozitívum, ha valaki kemencében ki tudja sütni őket, úgy kapja meg a pizza az igazi színét, illetve állagát. Mi viszont gyakran sütjük otthon a kis sütőnkben, és úgy is szuper pizzát kapunk.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...