Eredeti nápolyi pizza alaptészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vivesz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
125g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
-
1 kcal
A szószhoz
-
30 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
A feltéthez
-
125g mozzarella374 kcal
-
88g olajbogyó102 kcal
-
50g sonka69 kcal
Összesen
1396
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
900g finomliszt3276 kcal
-
500g víz0 kcal
-
26g só0 kcal
-
2 kcal
A szószhoz
-
120 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
A feltéthez
-
500g mozzarella1495 kcal
-
350g olajbogyó406 kcal
-
200g sonka276 kcal
Összesen
5578
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
30.1g finomliszt110 kcal
-
16.7g víz0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.1g friss élesztő0 kcal
A szószhoz
-
16.7g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A feltéthez
-
16.7g mozzarella50 kcal
-
11.7g olajbogyó14 kcal
-
6.7g sonka9 kcal
Összesen
187
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7309.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 5600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 398.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
1396
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251 g
Zsír
-
Összesen 167.3 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29239.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 396 mg
-
Kálcium 3077 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 2896 mg
-
Nátrium 22401 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 747.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1594.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1065 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 870 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2283 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 2086 micro
Összesen
5578
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2327 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
900 g finomliszt
-
500 ml víz
-
26 g só
-
2 g friss élesztő
A szószhoz
-
1 tk só
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 tk oregánó
A feltéthez
-
200 g sonka
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt, a sót és 1 dl langyos vizet elkeverjük. Hozzáadunk egy kis lisztet, és még egy kis vizet, majd elkezdjük dagasztani. Egy ideig dagasztjuk, majd mehet bele még egy kis víz, még egy kis liszt. A dolognak a lényege, hogy apránként adagoljuk bele a vizet és a lisztet, és folyamatosan dagasszuk. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy az összes. A dagasztás kb. 20 perc. Amikor összeállt a tésztánk, egy nagy bucit formázunk belőle, és letakarva 1 órát pihentetjük, hagyjuk kelni.
- A következő lépésben átgyúrjuk a tésztát, majd kis bucikra felosztjuk. Attól függ, ki mennyi, illetve mekkora pizzát szeretne, nekünk kb. 5 db buci, vagyis 5 db kb. 20-25 cm-es pizza lett belőle.
- A bucikat egy műanyagtálcán 24 órán át kelesztjük. A legjobb, ha egy másik műanyagtálcával befedjük, hogy "ne kapjon levegőt".
- A sütőt előmelegítjük maximum fokozatra. A bucikat (mindig csak egyenként) a sütés előtt lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra úgy, hogy a szélei egy kicsit vastagabbak maradjanak (de nem sokkal). Mi kézzel szoktuk, úgy egyszerűbb. A kinyújtott tésztát kissé olajos tepsibe helyezzük, paradicsomszósszal megkenjük, kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd 3-4 perc sütés után a többi feltétet és a sajtot ráhelyezzük, addig sütjük, amíg a pizza alja egy kis színt nem kap (kb. 10 perc). (Ha van lehetőségünk kemencében sütni, akkor 430 fokon 1 percig sütjük.)
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 339
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 28180
- Feltöltés dátuma: 2018. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vivesz
32 recept
A párom Nápolyban elvégzett egy elég neves pizzatanfolyamot. A recept az eredeti nápolyi pizzarecept. Nyilván pozitívum, ha valaki kemencében ki tudja sütni őket, úgy kapja meg a pizza az igazi színét, illetve állagát. Mi viszont gyakran sütjük otthon a kis sütőnkben, és úgy is szuper pizzát kapunk.