r
Nosalty Logó

Erdőmester

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Erdőmester
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

krém

teteje

891
Kalória
14.1g
Fehérje
90.3g
Szénhidrátok
52.3g
Zsír
112.4g
Víz
363.9g
Koleszterin
1.9g
Rost
27.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 5348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6535.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2721 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    674.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2094 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 5348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Nagyobb méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk 2 nagyobb tálba.
  3. 9 tojássárgáját 9 ek cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk 9 ek finomliszt, 1 cs. sütőpor keverékét, és legvégül az 1 dl olajat.
  4. A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük. (Ízlés szerint egy kis citromlé is mehet bele.)
  5. Ha ez kész, akkor a keményre vert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk a masszába, és mehet a sütőbe. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A 2 üveg (magozott) meggybefőttnek leszűrjük a levét, amit kikeverünk a 2 csomag puncs pudingporral, és felfőzzük (rumos meggyel még finomabb).
  7. Amíg hűl a meggyes-puncsos puding, addig a habtejszínt a 2 cs habfixálóval kemény habbá verjük.
  8. Ha kihűlt a puding, a felvert tejszín felével simára keverjük, a tésztára kenjük. A magozott meggyet egyesével a krémbe nyomjuk, majd a tetejére a maradék habtejszínt kenjük. A tetejére csokit reszelünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6

Ez a sütemény már akkor a kedvencünk lett, amikor az anyósom először készítette el nekünk. Egyszerű, de nagyszerű. Az eredeti receptben szerepel plusz cukor a krémben és a habban, de én ezt elhagytam, szerintem így finomabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!