r
Nosalty Logó

Erdélyi töltött karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Erdélyi töltött karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2513 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 629 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2370 mg
  • Nátrium
    2982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 2513 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    347 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük. A sonkát kisebb kockára vágjuk.
  2. A káposztát, ha túl savanyú, akkor kicsit átmossuk vízzel. Jól kinyomkodjuk, majd felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a tojással, a rizzsel,meg a sonkával. Sózzuk, borsozzuk, borsikával meg bazsalikommal fűszerezzük.
  3. A húst hosszában felszúrjuk, jók kitágítjuk a lyukat és a tölteléket belenyomjuk. A hús külsejét megsózzuk, majd forró olajban néhány perc alatt körben pirosra sütjük.
  4. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. (Ha kell egy kis vizet öntünk alá.)
  5. A húst kiemeljük a tepsiből, a visszamaradt zsírt egy kis lábasba öntjük. A paradicsompürével és a liszttel 1-2 percig pirítjuk. Borral és egy kevés vízzel felöntjük. 2-3 percig forraljuk. Leszűrjük.
  6. A felszeletelt karajt ezzel a paradicsomos pecsenyelével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 34758
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 31.

Ajánló

Burgonyapürével és hideg, száraz fehérborral tálaljuk!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon  mutatós és finom húsétel. Vendégváráshoz ideális. Hidegen könnyebben és szebben lehet szeletelni, ezért érdemes előző este elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...