Erdélyi töltött karaj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g rizs36 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
4 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
629
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g rizs143 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g borsikafű3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
16 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2513
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
60.3g sertés rövidkaraj100 kcal
-
12.1g savanyú káposzta2 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
2.4g rizs9 kcal
-
6g sonka8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g borsikafű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
6g fehérbor5 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
6g víz0 kcal
Összesen
151
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1544.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 282.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
629
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 243.9 g
Zsír
-
Összesen 132.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 820 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6176.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 2370 mg
-
Nátrium 2982 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1130.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 748 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 833 micro
Összesen
2513
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 347 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
20 dkg savanyú káposzta
-
1 db tojás
-
4 dkg rizs
-
10 dkg sonka
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
0.5 teáskanál cukor
Elkészítés
- A rizst megfőzzük. A sonkát kisebb kockára vágjuk.
- A káposztát, ha túl savanyú, akkor kicsit átmossuk vízzel. Jól kinyomkodjuk, majd felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a tojással, a rizzsel,meg a sonkával. Sózzuk, borsozzuk, borsikával meg bazsalikommal fűszerezzük.
- A húst hosszában felszúrjuk, jók kitágítjuk a lyukat és a tölteléket belenyomjuk. A hús külsejét megsózzuk, majd forró olajban néhány perc alatt körben pirosra sütjük.
- Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük. (Ha kell egy kis vizet öntünk alá.)
- A húst kiemeljük a tepsiből, a visszamaradt zsírt egy kis lábasba öntjük. A paradicsompürével és a liszttel 1-2 percig pirítjuk. Borral és egy kevés vízzel felöntjük. 2-3 percig forraljuk. Leszűrjük.
- A felszeletelt karajt ezzel a paradicsomos pecsenyelével tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 34805
- Feltöltés dátuma: 2009. július 31.
Ajánló
Burgonyapürével és hideg, száraz fehérborral tálaljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon mutatós és finom húsétel. Vendégváráshoz ideális. Hidegen könnyebben és szebben lehet szeletelni, ezért érdemes előző este elkészíteni.