Erdélyi rakott káposzta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
167g savanyú káposzta32 kcal
-
117g darált sertéshús212 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g mangalica zsír120 kcal
-
35 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
33g kolbász151 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
Összesen
987
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
80g mangalica zsír722 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
14g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
5921
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
31.4g savanyú káposzta6 kcal
-
22g darált sertéshús40 kcal
-
3.1g füstölt szalonna21 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.5g mangalica zsír23 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
9.4g rizs34 kcal
-
6.3g kolbász28 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11.8g tejföl23 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
-
3.1g zöldpaprika1 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
Összesen
187
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3368.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 2697 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
987
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235 g
Zsír
-
Összesen 404.6 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20212.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 863 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2478 mg
-
Nátrium 16179 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2061.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 208 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1022 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 492 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 798 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3379 micro
Összesen
5921
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 81 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
70 dkg darált sertéshús
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
8 dkg mangalica zsír
-
3 ek napraforgó olaj
-
30 dkg rizs
-
2 tk só
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
3.8 dl tejföl
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
- A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
- Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük.
- A füstölt szalonnát felaprítjuk, kiolvasztjuk a zsírját és leszűrjük.
- A kolbászt felkarikázzuk.
- A hagymát felaprózzuk, a szalonnazsíron - amihez még további 5 dkg zsírt adunk - üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, 1tk sót, az őrölt borsot, a zúzott fokhagymát és kb 20 percig tovább dinszteljük, ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá.
- Mielőtt levesszük a tűzröl, beletesszük a kolbászkarikákat és 1 tk őrölt paprikát.
- A rizst megmossuk és 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük fél liter vízzel, hozzáadunk 1 tk sót és 15-20 perc alatt félpuhára főzzük.
- Egy sütőedényt a maradék 3 dkg zsírral kikenünk és 1ek zsemlemorzsával beszórunk.
- Először beleterítjük a káposzta 1/3 részét, amire ráterítjük a rizs felét, majd erre tesszük a darált hús felét, rászeljük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megismételjük a rétegezést.
- Felülre káposzta kerül, amire rásímítjuk az előzőleg 1 ek olajjal elkevert tejfölt és meghintjük 1 tk őrölt paprikával.
- Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 990
- Tegnapi nézettség: 148
- 7 napos nézettség: 1101
- Össznézettség: 423988
- Feltöltés dátuma: 2009. április 04.
Ajánló
Egy pohár száraz vörösbor jól esik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
Ennek a rakott káposztának csak a neve erdélyi, vagy tényleg onnan származik a receptje nem tudom. Nálunk ezen a néven került be a repertoárba.