r
Nosalty Logó

Erdélyi paszulyleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdélyi paszulyleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4763.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1058 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5914 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 2468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megmossuk, beletesszük a kuktába.
  2. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük a kuktába.
  3. A sárgarépát és a petrezselymet megtakarítjuk, és kisebb karikákra vágjuk. Beletesszük a kuktába, felöntjük vízzel, és kb. egy-másfél órán keresztül főzzük, míg a bab megpuhul.
  4. Miközbena paszuly fő,elkészítjük a rántást. Egy kisebb edénybe teszünk annyi kanál lisztet, ahány liter levest főzünk. A mi esetünkben 5 kanál lisztet elkeverünk egy kevés olajjal, és világosbarna rántást készítünk.
  5. Mikor a paszuly megfőtt, a rántást feltörjük egy kevés tejjel, hogy ne maradjon darabos, és beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a többi tejet is, és felforraljuk.
  6. Végül beletesszük a tejfölt is, és azzal is felforraljuk.
  7. A tűzről levéve hagyjuk egy fél órát hűlni a levest, majd az ecettel besavanyítjuk. Ahány liter levest főztünk, annyi kanál ecetet teszünk bele. Aki savanyúbban szereti, tehet többet is.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 205
  • Össznézettség: 80986
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk Erdélyben, pontosabban Zilah környékén így főzik a paszulylevest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...