Erdélyi paszulyleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
42g fejtett bab139 kcal
-
33g füstölt oldalas88 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
12 kcal
-
167g tej93 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g fejtett bab833 kcal
-
200g füstölt oldalas526 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
71 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2468
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
6.6g fejtett bab22 kcal
-
5.3g füstölt oldalas14 kcal
-
2.1g sárgarépa1 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
26.6g tej15 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g tejföl3 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
53.1g víz0 kcal
Összesen
66
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 386.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 986 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
413
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 128.6 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4763.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 1951 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 579 mg
-
Foszfor 1226 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2316.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 669 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1058 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5914 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
2468
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg fejtett bab
-
20 dkg füstölt oldalas
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 l tej
-
só ízlés szerint
-
3 ek tejföl
-
2 l víz
Elkészítés
- A babot megmossuk, beletesszük a kuktába.
- Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük a kuktába.
- A sárgarépát és a petrezselymet megtakarítjuk, és kisebb karikákra vágjuk. Beletesszük a kuktába, felöntjük vízzel, és kb. egy-másfél órán keresztül főzzük, míg a bab megpuhul.
- Miközbena paszuly fő,elkészítjük a rántást. Egy kisebb edénybe teszünk annyi kanál lisztet, ahány liter levest főzünk. A mi esetünkben 5 kanál lisztet elkeverünk egy kevés olajjal, és világosbarna rántást készítünk.
- Mikor a paszuly megfőtt, a rántást feltörjük egy kevés tejjel, hogy ne maradjon darabos, és beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a többi tejet is, és felforraljuk.
- Végül beletesszük a tejfölt is, és azzal is felforraljuk.
- A tűzről levéve hagyjuk egy fél órát hűlni a levest, majd az ecettel besavanyítjuk. Ahány liter levest főztünk, annyi kanál ecetet teszünk bele. Aki savanyúbban szereti, tehet többet is.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 205
- Össznézettség: 80986
- Feltöltés dátuma: 2013. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk Erdélyben, pontosabban Zilah környékén így főzik a paszulylevest.