Erdélyi káposztás libamell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marianna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
375g libamell1391 kcal
-
175g savanyú káposzta33 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
10g lecsó4 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
1828
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
1500g libamell5565 kcal
-
700g savanyú káposzta133 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
40g lecsó16 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
7316
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
53.9g libamell200 kcal
-
25.2g savanyú káposzta5 kcal
-
1.8g füstölt szalonna12 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.4g lecsó1 kcal
-
0.4g fehérborecet0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
Összesen
263
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 166 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2769.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 978 mg
-
Nátrium 1451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 427.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
1828
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 256.3 g
Zsír
-
Összesen 664.1 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 332 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11079.6 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 3914 mg
-
Nátrium 5805 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1708.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2083 micro
Összesen
7316
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg libamell
-
70 dkg savanyú káposzta
-
5 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek fehérborecet
-
1 dl napraforgó olaj
-
tárkony ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
köménymag ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel.
- Megvárjuk, míg elpárolog az ecet, ésegy kevés vízzel felöntve pároljuk a libamelleket.
- A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
- A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. (Ha nincs kész lecsónk, a szalonnátkiszedjük a serpenyőből és félretesszük.A szalonna kisült zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát, majd visszatesszük mellé a szalonnát.)
- A szalonnát(vagy szalonnás hagymát) meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, a félig megpuhult káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket.
- Hozzáadunk 1-2 gerezdzúzott fokhagymát, egykevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, lecsót (vagy, haaz nincs, akkor szeletelt paradicsomot és zöldpaprikát), ha szükséges megsózzukés lassú tűzön készre főzzük.
- Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
- Tálba rakjuk, és a felszeletelt mellekkel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 11418
- Feltöltés dátuma: 2010. június 30.
Ajánló
Friss házi kenyérrel nagyon finom. (A képen burgonyával tálaltam, de csak a fotó miatt.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Marianna
11 recept
Erdélyben sok egytálételt készítenek káposztával. Az egyik ilyen kedvencem ez a káposztás libamell. Az így elkészített libamell garantáltan nem lesz száraz. Erdélyben nem használnak fehérborecetet az elkészítéshez, de tapasztalatom szerint a szárnyasokhoz és pl. a lazachoz kiválóan passzol.