r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcs-habos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Erdeigyümölcs-habos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 2262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a vizet, és fehéredésik keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is, ezzel is alaposan kikavarjuk.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, amikor felhabosodott, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  3. A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérjehabból teszünk bele 2-3 kanállal. és fellazítjuk a masszát, ilyenkor bátran keverhetjük a habbal. Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk, és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
  4. Egy kerek alakú sütőformát kikenünk olajjal, és formára vágott sütőpapírral, és ebbe a formába simítjuk a csokis piskótamasszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, tűpróbával győződünk meg róla, hogy biztos átsült.
  5. Rácson hűlni hagyjuk. Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk barna cukorral és balzsamecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk.
  6. A zselatinlapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk úgy, hogy langyosra felmelegítjük, és lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként. Így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A kihűlt tortára simítjuk, dekorcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1785
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 24.

Ajánló

Ezt a tortát a unkáimnak készítettem saját ötlet alapján. A fiúk nagyon szeretik a csokis és tejszínes sütiket, gondoltam, megbolondítom erdei gyümölccsel. Bejött, mert az utolsó morzsa is elfogyott.                                                                                                              Ajánlom szülinapra vagy bármilyen ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdeigyümölcs-habos csokitorta
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Dekorcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...