Erdeigyümölcs-habos csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
5 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
15 kcal
-
9 kcal
-
1g dekorgyöngy2 kcal
-
15g cseresznye9 kcal
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
46 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
-
5g dekorgyöngy19 kcal
-
120g cseresznye70 kcal
Összesen
2262
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
26.2g tojás33 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
3.2g barna cukor12 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
19.9g habtejszín58 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
23.8g erdei gyümölcs mix10 kcal
-
1.5g színes cukorka6 kcal
-
0.4g dekorgyöngy2 kcal
-
9.5g cseresznye6 kcal
Összesen
181
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60 g
Zsír
-
Összesen 120.1 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2278.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1000 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.5 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 500.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 917 mg
-
Retinol - A vitamin: 1244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1578 micro
Összesen
2262
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
4 ek barna cukor
-
2 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek víz
-
1 csipet só
-
1 ek vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dl habtejszín
-
2 db lapzselatin
-
2 ek cukor
-
1 teáskanál balzsamecet
-
30 dkg erdei gyümölcs mix
-
1 ek színes cukorka
-
5 g dekorgyöngy
-
12 dkg cseresznye
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a vizet, és fehéredésik keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is, ezzel is alaposan kikavarjuk.
- A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, amikor felhabosodott, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
- A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérjehabból teszünk bele 2-3 kanállal. és fellazítjuk a masszát, ilyenkor bátran keverhetjük a habbal. Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk, és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
- Egy kerek alakú sütőformát kikenünk olajjal, és formára vágott sütőpapírral, és ebbe a formába simítjuk a csokis piskótamasszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, tűpróbával győződünk meg róla, hogy biztos átsült.
- Rácson hűlni hagyjuk. Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk barna cukorral és balzsamecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk.
- A zselatinlapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk úgy, hogy langyosra felmelegítjük, és lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként. Így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A kihűlt tortára simítjuk, dekorcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1784
- Feltöltés dátuma: 2019. március 24.
Ajánló
Ezt a tortát a unkáimnak készítettem saját ötlet alapján. A fiúk nagyon szeretik a csokis és tejszínes sütiket, gondoltam, megbolondítom erdei gyümölccsel. Bejött, mert az utolsó morzsa is elfogyott. Ajánlom szülinapra vagy bármilyen ünnepi alkalomra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept
Dekorcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.