r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdei gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 959 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7669 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 959 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    513.9 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.7 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1252.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3170 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 7669 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A pudingport kikavarjuk 3-4 ek hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a pudingport, és készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Miután kihűlt a puding, a margarint a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingot, és habosra keverjük.
  3. A piskótalapot 4 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük vajkrémmel, és megszórjuk az erdei gyümölccsel, majd rátesszük a következő lapot. Addig folytatjuk, míg rá nem kerül a 4. lap is.
  4. A legfelső lapot vékonyan megkenjük vajkrémmel, vékonyan megszórjuk étkezési keményítővel, és kirakjuk a gyümölcsökkel.
  5. A tortát körbepapírozzuk, és nyomózsákkal vékonyan tejszínhabbal keretezzük, hogy ne folyjon le a zselé. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a zselét.
  6. A zselét és a 8 dl vizet egy edénybe öntjük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lehűtjük. Ha már langyos a zselé, kivesszük a tortát a hűtőből, és szép óvatosan leöntjük a zselével.
  7. Ha megkötött a zselé, óvatosan lehúzzuk a torta oldaláról a papírokat, és bekenjük vajkrémmel a torta oldalát úgy, hogy eltakarja a piskótát. Végül a torta tetejét nyomózsákkal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33055
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Július 13-án volt tatám szülinapja, és nekem ez a torta volt az ajándékom. Nagy sikert aratott. 

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A vajkrémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...