r
Nosalty Logó

Erdei gombás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdei gombás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2140.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    338.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8560.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3064 mg
  • Nátrium
    2381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1303 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    967 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 5417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben, pici olajjal puhára főzzük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, ha kész kiszedjük, félretesszük.
  3. Abban az olajban, melyben a szalonna sült, megdinszteljük a kétféle, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirított szalonnát, és körülbelül 10 perc elteltével hozzáadjuk a gombákat, tovább dinszteljük.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, adunk hozzá kakukkfüvet, szerecsendiót.
  5. Ha már puha a gomba, felöntjük tejszínnel, belereszeljük a sajt egyik felét és még körülbelül 10 percig főzzük. Ezalatt ha szükséges, tovább ízesítjük bármelyik fűszerrel.
  6. A kész szószt a tésztára öntjük, összekeverjük, végül reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2730
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdő mellett lakunk, így édesanyám gombaszezonban sűrűn készíti ezt a különleges, mégis egyszerű receptet. Remélem, Nektek is ízleni fog! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...