Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g szarvashús600 kcal
-
45 kcal
-
71g vöröshagyma26 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
21g gomba4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
10 kcal
Összesen
697
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
6000g szarvashús7200 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
22g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g majoranna16 kcal
-
0 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
150g félszáraz vörösbor123 kcal
Összesen
8374
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
75.9g szarvashús91 kcal
-
0.8g mangalica zsír7 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
3.2g gomba1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.5g tv-paprika0 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
1.9g félszáraz vörösbor2 kcal
Összesen
106
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2303.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1061 mg
-
Nátrium 972 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 496.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
697
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1400.7 g
Zsír
-
Összesen 209.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 5157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27637.5 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 610 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 216 mg
-
Magnézium 1578 mg
-
Foszfor 12728 mg
-
Nátrium 11666 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 5954.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 24 mg
-
B12 Vitamin: 379 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 396 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 469 micro
-
β-karotin 5393 micro
-
β-crypt 758 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 3420 micro
Összesen
8374
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 117 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
5 nagy db vöröshagyma
-
2 ek só
-
2 ek bors
-
3 db babérlevél
-
2 közepes db tv-paprika
-
2 nagy db paradicsom
-
3 ek fűszerpaprika
-
1.5 dl félszáraz vörösbor
Elkészítés
- A húst, ha szükséges, lehártyázzuk, nagyobb kockákra vágjuk, átmossuk.
- A bográcsot a a zsírral kikenjük.
- A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
- A hagyma felét nyersena bogrács alján egyenletesen elosztjuk, rátesszük a hús felét, a fűszerek és a gomba felével megszórjuk, rátesszük a maradék hagymát, a fűszereket, a gombát és a húst.
- Kb. 2 órán keresztül a saját levében rotyogtatva főzzük. Nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot!
- Ekkor hozzáadjuk a babérleveket, a kicsumázott tv paprikákat és a felkockázott paradicsomokat (a paradicsom héját húzzuk le). Annyi vizet öntsünk hozzá, amennyitkb. elfőtt.
- Kóstoljuk meg, ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a pirospaprikát és a vörösbort, keverjük össze. Ha kell, ízlés szerint még tehetünk hozzá fűszert.
- Készre főzzük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 43
- 7 napos nézettség: 304
- Össznézettség: 88588
- Feltöltés dátuma: 2013. október 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Már pénteken reménykedtem, hogy szombaton gyönyörű idő lesz. Én az örök optimista, ebben bízva előhalásztam a fagyasztóból a nyárról megmaradt szarvaslábszárat. Másnap valóban gyönyörűséges, napsütéses őszi nap volt. Előkapta hát a párom a bográcsot, töltött egy kevéske vörösboros kólát -azt mondta: tesztelni kell, hogy tuti jó-e a bor:))- és mert jónak minősítette, nekiálltam főzni. Köretként még az augusztusban eltett, saját kovászos uborkámat és a frissen sütött, francia vékony bagettemet ettük.