r
Nosalty Logó

Erdei gombakrémleves GastroBrix konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Erdei gombakrémleves GastroBrix konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

247
Kalória
9.7g
Fehérje
19.7g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
435.9g
Víz
24.5g
Koleszterin
3.4g
Rost
4.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 247 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1475 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    435.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 247 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7633.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    5732 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2615.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5974 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1475 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát apróra felvágjuk, a gombát kockákra daraboljuk, a répát és fehérrépát megpucoljuk és karikákra vágjuk, a burgonyát szintén hámozzuk, és felkockázzuk.
  2. Egy kis olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. Amikor átmelegedtek a zöldségek, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket. Hozzáadjuk a leveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Amíg közepes lángon fő a leves, elkészítjük a bacon chipset. Egy serpenyőben a baconszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre rakjuk hűlni. Ha kihűlt, egy ollóval összevágjuk, és félretesszük tálalásig.
  4. Amikor levesben minden összetevő jól átfőtt (kb. 35-40 perc), botmixerrel vagy turmix géppel krémesítjük.
  5. A krémlevest visszatesszük a tűzhelyre, és hozzáadjuk a tejszínt, amivel összemelegítjük. Ezután szoktam 2-3 csepp szarvasgomba olajat hozzáadni, ami megadja a leves igazi gombás karakterét.
  6. Bacon chips-szel, krutonnal tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Egyszerű, ízletes krémleves. Csiperkéből is készíthető, de minél többféle gombát használunk, annál finomabb levest kapunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!