Epres-vaníliapudingos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
13 kcal
-
64g tojás81 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
A krémhez
A tetejére
-
67g eper20 kcal
A morzsához
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1401
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
A tetejére
-
400g eper120 kcal
A morzsához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
8411
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
15.9g finomliszt58 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
12.2g tojás15 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
A krémhez
-
15.9g tej9 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
1g cukor4 kcal
A tetejére
-
12.7g eper4 kcal
A morzsához
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1g cukor4 kcal
Összesen
267
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 169.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
1401
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 145.3 g
Zsír
-
Összesen 415.3 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 1690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5731.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 1466 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 2291 mg
-
Nátrium 1268 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1020.8 g
-
Cukor 353 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1019.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3962 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 253 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 1172 mg
-
Retinol - A vitamin: 3804 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1869 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1954 micro
Összesen
8411
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, robotgéppel, jó alaposan, krémesre, kicsit hagyjuk pihenni.
- A tejforralót hideg vízzel kiöblítjük, és kevés vizet beletéve, a 3 dl tejet csipet sóval forraljuk fel.
- Kis tálkába elkeverjük a vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral. A felforrt tejbe óvatosan, állandó keverés mellett beleöntjük a cukros pudingport, és folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig keverve, öszeforraljuk, kikapcsoljuk.
- Egy tálban a tetejére való morzsa alapanyagát dolgozzuk össze kézzel, majd hagyjuk pihenni.
- Az epreket mossuk, a zöldjét levágjuk, félbe vágjuk a szemeket.
- A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele, a sütőt előmelegítjük.
- Beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Rásimítjuk a kihűlt pudingot, rárakosgatjuk az epret, rámorzsoljuk a morzsatésztát. Tepsibe téve, a középső rácson sütjük. Ha szépen felemelkedik, és kezd aranybarnává válni a morzsa a tetején, akkor kész, kikapcsoljuk.
- Hagyjuk kihűlni, mert akkor könnyebb lesz szeletelni. Tálaljuk friss eperrel, friss tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10914
- Feltöltés dátuma: 2011. május 29.
Ajánló
Adjunk mellé finom friss epret, és jó sok, friss tejszínhabot. Finom fehérbort ihatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Éva-Anyóca
350 recept
Még mindig tart az eperszezon, ezért a pite a kedvenc felfedezettem volt még az ősszel, és úgy gondoltam, hogy eperrel sem foghatok mellé, csak finom lehet. S azt sem bírtam ki, hogy ne vegyek, csábítóak voltak, a szép és piros eperszemek, na és az áruk is kezd elfogadható lenni...:-) Ez az epres süti Gyereknapra készült:-)))))) Kicsit előbb, mint ahogy van, de akkor épp nem leszünk itthon, viszont saját magam is szerettem volna valami igazán nagyon általuk szeretett finomságot készíteni.Sikerült:-)))