Epres-vaníliakrémes alagút, sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Alap
-
63g háztartási keksz262 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
10 kcal
-
6 kcal
-
6g rum14 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
20g háztartási keksz84 kcal
Vaníliapudingos mascarponekrém
-
63g mascarpone253 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
19 kcal
-
43 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
75g eper23 kcal
Összesen
1397
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Alap
-
250g háztartási keksz1048 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
23 kcal
-
24g rum55 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
80g háztartási keksz335 kcal
Vaníliapudingos mascarponekrém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
5585
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Alap
-
13.2g háztartási keksz55 kcal
-
7.9g vaj57 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.3g rum3 kcal
-
2.6g feketekávé0 kcal
-
4.2g háztartási keksz18 kcal
Vaníliapudingos mascarponekrém
-
13.2g mascarpone53 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
5.3g habtejszín15 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
15.8g eper5 kcal
Összesen
295
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 70.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.6 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 103.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1397
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 283.2 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2121.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 1210 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 678.3 g
-
Cukor 421 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 413.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 1281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
5585
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Alap
-
150 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek rum
Vaníliapudingos mascarponekrém
-
250 g mascarpone
-
150 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
Elkészítés
Alap
- A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint), majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót.
- Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).
- Az őzgerincformát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát.
- Ezután tegyük be a hűtőbe, ameddig elkészítjük a krémet.
Vaníliapudingos mascarponekrém
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
- A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz, és keverjük simára.
- A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
- Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét, és papírtörlővel törüljük szárazra.
- Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.
- Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.
- Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.
- Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres-vaníliakrémes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Tepsi mérete: 32x10x5
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7262
- Feltöltés dátuma: 2021. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept