Epres túrótorta VeronikaF konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
66g tojás83 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
40g habtejszín117 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
30g eperlekvár83 kcal
A tetejére
-
30g eper9 kcal
-
20g eperszörp61 kcal
-
10g víz0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g tortazselé8 kcal
Összesen
525
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g eperlekvár417 kcal
A tetejére
-
150g eper45 kcal
-
100g eperszörp303 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g citromlé11 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2625
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
24.2g tojás31 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
9.2g tehéntúró14 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
11g eperlekvár31 kcal
A tetejére
-
11g eper3 kcal
-
7.3g eperszörp22 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
3.7g citromlé1 kcal
-
0.9g tortazselé3 kcal
Összesen
193
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 898.7 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
525
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.9 g
Zsír
-
Összesen 99.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4493.3 g
-
Cink 330 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 919 mg
-
Vas 258 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1698 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.8 g
-
Cukor 244 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 738.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1024 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 152 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 923 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1525 micro
Összesen
2625
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
12.5 dkg tehéntúró
-
1 ek porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg eperlekvár
A tetejére
-
15 dkg eper
-
1 dl eperszörp
-
0.5 dl víz
-
0.5 dl citromlé
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a 6 kanál cukorral. Hozzászitáljuk a 6 kanál lisztet és a fél sütőport, elkeverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beleborítjuk a piskótatésztát, és megsütjük.
- A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverjük.
- A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citromlét, reszelt citrom héjat, és jól elkeverjük. A tejszín egy részét hozzáadjuk, és elkeverjük.
- A piskótát 3 részre vágjuk, és a lapokat megkenjük eperlekvárral. Majd a túrós-tejszínes krémmel megtöltjük.
- A tortát a maradék tejszínnel bevonjuk. A tetejére félbe vágott epreket rakunk.
- A zseléhez kimérjük az epermálnát, citromlét, vizet. Egy kis lábasba öntjük a zseléport, hozzá a folyadékot, elkeverjük, majd folytonos keverés mellett felfőzzük. 3-4 percig hagyjuk hűlni, majd az eprekre csurgatjuk úgy, hogy minden szemet befedjen, és az oldalára is lecsurogjon.
- Pár órára hűtőbe tesszük hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x11
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6369
- Feltöltés dátuma: 2012. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Saját ötlet alapján gondoltam ki ezt az isteni finom és nagyon könnyű desszertet.