r
Nosalty Logó

Epres túrótorta VeronikaF konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta VeronikaF konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4493.3 g
  • Cink
    330 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    258 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 2625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a 6 kanál cukorral. Hozzászitáljuk a 6 kanál lisztet és a fél sütőport, elkeverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beleborítjuk a piskótatésztát, és megsütjük.
  2. A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverjük.
  3. A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citromlét, reszelt citrom héjat, és jól elkeverjük. A tejszín egy részét hozzáadjuk, és elkeverjük.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk, és a lapokat megkenjük eperlekvárral. Majd a túrós-tejszínes krémmel megtöltjük.
  5. A tortát a maradék tejszínnel bevonjuk. A tetejére félbe vágott epreket rakunk.
  6. A zseléhez kimérjük az epermálnát, citromlét, vizet. Egy kis lábasba öntjük a zseléport, hozzá a folyadékot, elkeverjük, majd folytonos keverés mellett felfőzzük. 3-4 percig hagyjuk hűlni, majd az eprekre csurgatjuk úgy, hogy minden szemet befedjen, és az oldalára is lecsurogjon.
  7. Pár órára hűtőbe tesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x11
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6368
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját ötlet alapján gondoltam ki ezt az isteni finom és nagyon könnyű desszertet.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...