Epres túrótorta 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótaalaphoz
-
14g tojás17 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g eper1 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
5g eperlekvár14 kcal
Összesen
241
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótaalaphoz
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
20g eper6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
Összesen
2896
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótaalaphoz
-
13g tojás16 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.6g eper0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
39.4g tehéntúró58 kcal
-
19.7g habtejszín58 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
4.7g eperlekvár13 kcal
Összesen
227
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.1 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
241
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 138.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 848 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6649.4 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 1133 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 2080 mg
-
Nátrium 883 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.4 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 674.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 1011 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 747 micro
Összesen
2896
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524 g
-
Cink 103 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 47 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A piskótaalaphoz
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg porcukor
-
4 db lapzselatin
Elkészítés
A piskótaalaphoz
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beletesszük a 3 ek kristálycukrot, és fehéredésig kikeverjük.
- A cukros sárgájába beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a lisztes sárgájába öntjük, és összekeverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd a tészta tetejére felkarikázott, megmosott epret teszünk. (Nem kell sok, ízlés szerint.)
- Mehet a sütőbe. Mivel fél adag a piskóta, ezért nem kell neki sok idő, de a gyümölcs miatt figyeljünk, hogy belül is átsüljön. Tűpróbával ellenőrizzük. Figyelem! Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a piskóta!
- Amíg sül az alap, elkészíthetjük a krémet. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal elkeverjük.
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, a zacskóján leírtak szerint elkészítjük, majd a túróhoz öntjük.
- Felverjük a tejszínt, majd a túrós masszához öntjük, és összekeverjük az egészet. Picit hígnak tűnhet, de nem kell megijedni, mert a hűtőben majd megdermed.
- Ha a piskóta kihűlt, akkor a formából kilazítjuk, de visszatesszük rá a karimát, majd a tetejét megkenhetjük eperlekvárral vékonyan. Ráhalmozzuk a túró felét, és kirakjuk felkarinázott eperrel. Betakarjuk a megmaradt túróval, és kicsit megrázzuk a tortaformát, hogy mindenhol egyenletes legyen a krém mennyisége.
- Mehet a hűtőbe min. 1 órára. Tálalás előtt ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13674
- Feltöltés dátuma: 2011. május 14.
Ajánló
Bárkinek, aki szereti az édes életet, és szeret kísérletezni. Megjegyzés: A gyümölcs ízlés és szezon szerint váltogatható. A piskótából ki is maradhat. Barackbefőttel is isteni lenne.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Korábban olvastam itt a citromos túrótorta receptjét, és én azt változtattam meg erre ízlésem szerint. Az a baj, hogy tényleg hamar elfogy.