r
Nosalty Logó

Epres túrótorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 2896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6649.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótaalaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beletesszük a 3 ek kristálycukrot, és fehéredésig kikeverjük.
  2. A cukros sárgájába beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a lisztes sárgájába öntjük, és összekeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd a tészta tetejére felkarikázott, megmosott epret teszünk. (Nem kell sok, ízlés szerint.)
  5. Mehet a sütőbe. Mivel fél adag a piskóta, ezért nem kell neki sok idő, de a gyümölcs miatt figyeljünk, hogy belül is átsüljön. Tűpróbával ellenőrizzük. Figyelem! Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a piskóta!
  6. Amíg sül az alap, elkészíthetjük a krémet. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal elkeverjük.
  7. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, a zacskóján leírtak szerint elkészítjük, majd a túróhoz öntjük.
  8. Felverjük a tejszínt, majd a túrós masszához öntjük, és összekeverjük az egészet. Picit hígnak tűnhet, de nem kell megijedni, mert a hűtőben majd megdermed.
  9. Ha a piskóta kihűlt, akkor a formából kilazítjuk, de visszatesszük rá a karimát, majd a tetejét megkenhetjük eperlekvárral vékonyan. Ráhalmozzuk a túró felét, és kirakjuk felkarinázott eperrel. Betakarjuk a megmaradt túróval, és kicsit megrázzuk a tortaformát, hogy mindenhol egyenletes legyen a krém mennyisége.
  10. Mehet a hűtőbe min. 1 órára. Tálalás előtt ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13674
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Bárkinek, aki szereti az édes életet, és szeret kísérletezni. Megjegyzés: A gyümölcs ízlés és szezon szerint váltogatható. A piskótából ki is maradhat. Barackbefőttel is isteni lenne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban olvastam itt a citromos túrótorta receptjét, és én azt változtattam meg erre ízlésem szerint. Az a baj, hogy tényleg hamar elfogy.

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...