r
Nosalty Logó

Epres-túrós torta marcipánmázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-túrós torta marcipánmázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 6344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10324.5 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1077.4 g
  • Cukor
    775 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 6344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Belecsepegtetjük a citrom levét, egy pici sóval megszórjuk. Beleadagoljuk kanalanként a vaníliás cukorral elkevert porcukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját.
  2. A sütőporral elkevert lisztet szintén kanalanként adjuk a habhoz, közben a két kanál kakaóport is. Ha robotgéppel dolgozunk, ezt a műveletet csak lassú fokozaton végezzük, különben összesik a hab.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Kb.25-30 perc alatt megsül. (Hagyományos sütőm van, nem tudok hőfokot írni.) Tűpróba!
  4. Elkészítjük a krémet. Először is a tejben megfőzzük a pudingot, grízzel és 1 ek cukorral. Félretesszük hűlni.
  5. A túrót kikavarjuk a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Hozzákeverjük az epret. Nem baj, ha összetörik benne.
  6. A kihűlt pudingot hozzáöntjük a túrókrémhez. Hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon.
  7. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel.
  8. Elkészítjük cukormázat a csomagoláson leírt módon, és ráöntjük a tortára.
  9. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Másnap díszítjük ízlés szerint, pöttyökkel, rózsákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3752
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagylányom szülinapjára alkottam meglepetésként e csemegét és nagy sikere volt!

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...