Epres-túrós torta marcipánmázzal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A túrókrémhez
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
25g eper8 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
17g marcipán77 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
17g cukormáz58 kcal
Összesen
531
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A túrókrémhez
-
500g tej280 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
300g eper90 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
200g marcipán924 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
200g cukormáz692 kcal
Összesen
6344
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
11.3g tojás14 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
8.6g porcukor33 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A túrókrémhez
-
17.1g tej10 kcal
-
1.5g epres pudingpor6 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
17.1g tehéntúró25 kcal
-
10.3g eper3 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
6.8g marcipán32 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6.8g cukormáz24 kcal
Összesen
216
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.4 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
531
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.6 g
Zsír
-
Összesen 132.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10324.5 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 2144 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 3287 mg
-
Nátrium 2003 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1077.4 g
-
Cukor 775 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 912.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1595 micro
Összesen
6344
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
A túrókrémhez
A díszítéshez
-
200 g marcipán
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Belecsepegtetjük a citrom levét, egy pici sóval megszórjuk. Beleadagoljuk kanalanként a vaníliás cukorral elkevert porcukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját.
- A sütőporral elkevert lisztet szintén kanalanként adjuk a habhoz, közben a két kanál kakaóport is. Ha robotgéppel dolgozunk, ezt a műveletet csak lassú fokozaton végezzük, különben összesik a hab.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Kb.25-30 perc alatt megsül. (Hagyományos sütőm van, nem tudok hőfokot írni.) Tűpróba!
- Elkészítjük a krémet. Először is a tejben megfőzzük a pudingot, grízzel és 1 ek cukorral. Félretesszük hűlni.
- A túrót kikavarjuk a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Hozzákeverjük az epret. Nem baj, ha összetörik benne.
- A kihűlt pudingot hozzáöntjük a túrókrémhez. Hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon.
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel.
- Elkészítjük cukormázat a csomagoláson leírt módon, és ráöntjük a tortára.
- Éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap díszítjük ízlés szerint, pöttyökkel, rózsákkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3752
- Feltöltés dátuma: 2012. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagylányom szülinapjára alkottam meglepetésként e csemegét és nagy sikere volt!