r
Nosalty Logó

Epres túrós süti Károly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Epres túrós süti Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 9015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.7 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    288.7 g

Zsír

  • Összesen
    432.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13965 g
  • Cink
    2609 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    2271 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    4540 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    87 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    975.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3446 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2544 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 9015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrjuk.
  2. A tésztát elfelezzük. Az egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe rakjuk.

Töltelék

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A nagyobbakat félbevágjuk.
  2. A töltelékhez összekeverjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk a felvert habot és az epret. Óvatosan beleforgatjuk a krémbe, majd a tésztára kenjük.
  3. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és befedjük vele a tölteléket. Tetejét megkenjük az elkevert tojással, villával pár helyen megszurkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11411
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 70 szelet lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrós süti Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

A túrós pite is családi kedvenc. Eperrel megspékelve pikáns, gyümölcsös ízt kap. Ennek a sütinek sem ismerem, milyen az íze hidegen!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...