r
Nosalty Logó

Epres-túrós rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Epres-túrós rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 3559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4731.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 3559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 6 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, alaposan összekeverjük. A végén hozzáadjuk a fehérjehabot is.
  3. Egy papírral bélelt tepsiben sütünk egy vékony lapot.

Krémhez

  1. A pudingport a tejben a cukorral megfőzzük.
  2. Majd ha kihűlt, kikeverjük, és hozzáadjuk a villával jól összenyomkodott túrót, a vaníliás cukrot, jól összekeverjük.
  3. Majd a végén belekeverjük a felvert hulalát.
  4. Félreteszünk belőle annyit, hogy kívül megkenjük majd a roládot. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt epret is.
  5. A lapot megkenjük a krémmel, és feltekerjük, majd kívül a maradék krémmel kenjük.
  6. Minimum 3 órára a hűtőbe tesszük, így könnyebben lehet szeletelni.

Díszítéshez

  1. A kész roládot, ha felszeleteltük, akkor díszíthetjük apró színes cukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1273
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-túrós rolád
Nikóka 172 recept

Ez a süti is a tavalyi eperszezonban készült!!!

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...