Epres-túrós charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
66g tojás83 kcal
-
24g porcukor93 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
A krémhez
-
80g eper24 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
6g porcukor22 kcal
-
8 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
Összesen
682
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
200g eperlekvár556 kcal
A krémhez
-
400g eper120 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
3406
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
17.3g tojás22 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10.5g eperlekvár29 kcal
A krémhez
-
21g eper6 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
26.2g tehéntúró39 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
Összesen
179
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.9 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 223.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
682
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.6 g
Zsír
-
Összesen 126.6 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6534.3 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 963 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 2081 mg
-
Nátrium 799 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.4 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1116.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 938 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1575 micro
Összesen
3406
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.5 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek porcukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
40 dkg eper
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
50 dkg tehéntúró
-
4 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
A piskótához
- Megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat a porcukorral gépi keverővel 15 percig verjük. A sütőporral elkevert lisztet kis adagokban hozzáadjuk. Végül a citromhéjat.
- A sütőt nagyon magas hőfokra állítjuk, 20 perccel a sütés előtt. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát. Mérsékeljük a hőt 200 fokra. 5 perc elteltével még tovább csökkentjük 170 fokra.10 percig így sütjük. (Tűpróba)
- A kész piskótát tiszta, nedves konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk a tetejéről, és egyből feltekerjük a konyharuhával együtt. 2x megismételjük a tekerést. Rácsra téve, feltekerve hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a krémet. Az epret leturmixoljuk, elkeverjük benne a zselatint. A túrót a porcukorral kikeverjük. Majd a két krémet összevegyítjük. A fixálóval felvert tejszínt lágyan hozzáforgatjuk.
- Egy gömbölyű aljú jénait béleljünk ki folpackkal. A piskótát kenjük meg a lekvárral. Vagdossuk vékony szeletekre. Rakjuk ki a jénait alul és oldalt szép sorban a piskótaszeletekkel úgy, hogy minél kevesebb hely maradjon köztük.
- Ebbe a piskótával bélelt formába kanalazzuk a krémet. (Gyorsan dolgozzunk vele, mert a zselatin közben megköt.) Mikor megtelt a krémmel, a tetejét is piskótával borítjuk be, ráhajtjuk a folpackot. Tehetünk rá egy nehezéket, hogy a krém mindenhova jusson.
- 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap lebontjuk a folpackot, egy tálat ráhelyezünk és hirtelen egy tálra átfordítjuk az egészet. Lebontjuk a nylont, eperszemekkel díszítjük. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15589
- Feltöltés dátuma: 2012. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
A túrós eperkrém nagyon jól harmonizál egymással. A piskótát eperlekvárral is meg lehet kenni, én szerettem volna más ízt is belevinni, és mit mondjak, finom lett!!