r
Nosalty Logó

Epres-túrós charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Epres-túrós charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.9 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6534.3 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 3406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat a porcukorral gépi keverővel 15 percig verjük. A sütőporral elkevert lisztet kis adagokban hozzáadjuk. Végül a citromhéjat.
  2. A sütőt nagyon magas hőfokra állítjuk, 20 perccel a sütés előtt. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát. Mérsékeljük a hőt 200 fokra. 5 perc elteltével még tovább csökkentjük 170 fokra.10 percig így sütjük. (Tűpróba)
  3. A kész piskótát tiszta, nedves konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk a tetejéről, és egyből feltekerjük a konyharuhával együtt. 2x megismételjük a tekerést. Rácsra téve, feltekerve hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a krémet. Az epret leturmixoljuk, elkeverjük benne a zselatint. A túrót a porcukorral kikeverjük. Majd a két krémet összevegyítjük. A fixálóval felvert tejszínt lágyan hozzáforgatjuk.
  5. Egy gömbölyű aljú jénait béleljünk ki folpackkal. A piskótát kenjük meg a lekvárral. Vagdossuk vékony szeletekre. Rakjuk ki a jénait alul és oldalt szép sorban a piskótaszeletekkel úgy, hogy minél kevesebb hely maradjon köztük.
  6. Ebbe a piskótával bélelt formába kanalazzuk a krémet. (Gyorsan dolgozzunk vele, mert a zselatin közben megköt.) Mikor megtelt a krémmel, a tetejét is piskótával borítjuk be, ráhajtjuk a folpackot. Tehetünk rá egy nehezéket, hogy a krém mindenhova jusson.
  7. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  8. Másnap lebontjuk a folpackot, egy tálat ráhelyezünk és hirtelen egy tálra átfordítjuk az egészet. Lebontjuk a nylont, eperszemekkel díszítjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15586
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A túrós eperkrém nagyon jól harmonizál egymással. A piskótát eperlekvárral is meg lehet kenni, én szerettem volna más ízt is belevinni, és mit mondjak, finom lett!!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...