r
Nosalty Logó

Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Séfbácsi92
Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.3 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Első lépésben elkészítjük a piskótaalapot. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy edényben habosra verjük a liszttel és a cukorral.
  2. Másik edényben a fehérjékhez adunk egy csipet sót, és kemény habbá verjük.
  3. A fehérjét szépen a sárgájához kanalazzuk, majd adunk hozzá fél csomag sütőport, és botmixerrel jól összekeverjük.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát, és beleöntjük az alapot. Egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Sütőben 200 fokon készre sütjük, amíg szépen megemelkedik és megpirul a teteje. Ez kb. 15 percig tart. Utána félretesszük, és hagyjuk hűlni.

Túrókrém

  1. A túrót egy tálban villával apróra törjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, reszelt héját és a cukrot, majd jól összekeverjük.
  2. 30 dkg epret pürésítünk, majd hozzákeverjük a túróhoz.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a túróba.
  4. Végén hozzáadjuk a zselatinfixet, és kész a túrókrém.
  5. Ha a piskóta már kihűlt, a tetejére kanalazzuk a túrókrémet, és egyenletesen eloszlatjuk egy kanállal.

Díszítés

  1. A torta tetejét megpakoljuk eperrel.
  2. A tortazselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, és ráöntjük a tortára.
  3. Az egészet hűtőbe tesszük, és 2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1094
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrókrémtorta Séfbácsi konyhájából
Séfbácsi92 28 recept

Közeleg az eperszezon, így sokféle finomat lehet belőle készíteni. A torta elkészítése nem nehéz, és garantáltan ízleni fog mindenkinek. :)

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...