Epres tiramisu házi savoiardival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nábelek Zsófi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Savoiardi
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
22 kcal
Mascarponekrém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
58g mascarpone236 kcal
-
53g habtejszín156 kcal
Epres mártás
-
58g eper18 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
640
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Savoiardi
-
90g tojássárgája290 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
133 kcal
Mascarponekrém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
350g mascarpone1414 kcal
-
320g habtejszín934 kcal
Epres mártás
-
350g eper105 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3837
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Savoiardi
-
6.1g tojássárgája20 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
5.4g tojásfehérje3 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
2.4g kukoricakeményítő9 kcal
Mascarponekrém
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
23.7g mascarpone96 kcal
-
21.7g habtejszín63 kcal
Epres mártás
-
23.7g eper7 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
261
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 109.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
640
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 283.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1983 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1936 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 914 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.3 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 658.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 1307 mg
-
Retinol - A vitamin: 1433 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1733 micro
Összesen
3837
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Savoiardi
-
90 g tojássárgája
-
60 g cukor
-
80 g tojásfehérje
-
35 g finomliszt
-
35 g kukoricakeményítő
Mascarponekrém
-
3 db tojássárgája
-
75 g cukor
-
350 g mascarpone
Epres mártás
-
350 g eper
-
2 ek cukor
-
1 teáskanál balzsamecet
-
2 csepp vanília kivonat
Elkészítés
Savoiardi
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A savoiardihoz a tojásfehérjét és a cukrot egy csipet sóval selymes habbá verjük, de vigyázva, ne legyen túl kemény, különben darabos marad a massza.
- A tojássárgáját habverővel addig keverjük, amíg egészen halvány színe lesz, könnyű és krémes. Spatulával a fehérjehabhoz forgatjuk óvatosan, alulról felfelé keverve, széles mozdulatokkal
- Ezután 2-3 részletben hozzáadjuk a keményítő és a liszt keverékét. Nagyon könnyű, habos masszát kell kapnunk, amit töltsünk habzsákba.
- Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire nyomjuk belőle kb. 8 centi hosszú, 2 centi széles rudakat, hagyjunk közöttük min. 2 centi távolságot. Szórjuk meg vékonyan cukorral, majd porcukorral is. Süssük 8-9 percig, amíg a piskóták világosra sülnek, a cukor pedig enyhén karamellizálódik a felszínükön. Ebből a mennyiségből 3 tepsire való piskóta jön ki. Tegyük félre.
- Az összeállításhoz használhatunk tortaformát (24 cm átmérőjűt) vagy egy szögletes tálat (kb. 20x25 cm). A babapiskótákat forgassuk meg az epres mártásban (nem kell áztatni!), rakjuk egy rétegben az edény aljára. Simítsuk rá a krém egyharmadát, majd folytassuk egy újabb réteg epres babapiskótával, krémmel, újra piskótával, majd simítsuk el a felszínén az utolsó harmad krémet.
- Tegyük hűtőbe minimum 6 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük, hogy teljesen összeérjenek az ízek. Tálaljuk pisztáciával, friss eperrel.
Mascarponekrém
- A krémhez a tojássárgáját és a cukrot gőz fölött, egy hőálló tálban folyamatos keverés mellett főzzük világosra. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva forrónak érezzük (kb. 70 °C). Vegyük le a gőzről, állítsuk jeges vagy hideg vizes tálba, hogy lehűljön.
- Mikor a tojásos alap kihűlt, habverővel adjuk hozzá a mascarponét. A tejszínt verjük habbá, majd forgassuk a mascarponéhoz.
Epres mártás
- Az epres mártáshoz a hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és mixeljük teljesen simára.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1921
- Feltöltés dátuma: 2022. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nábelek Zsófi
4 recept