r
Nosalty Logó

Epres tiramisu házi savoiardival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nábelek Zsófi
Epres tiramisu házi savoiardival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

640
Kalória
11.6g
Fehérje
42.4g
Szénhidrátok
47.3g
Zsír
109.7g
Víz
330.5g
Koleszterin
1.3g
Rost
30.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

Összesen 3837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    658.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1433 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1733 micro
Összesen 3837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

Savoiardi

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A savoiardihoz a tojásfehérjét és a cukrot egy csipet sóval selymes habbá verjük, de vigyázva, ne legyen túl kemény, különben darabos marad a massza.
  2. A tojássárgáját habverővel addig keverjük, amíg egészen halvány színe lesz, könnyű és krémes. Spatulával a fehérjehabhoz forgatjuk óvatosan, alulról felfelé keverve, széles mozdulatokkal
  3. Ezután 2-3 részletben hozzáadjuk a keményítő és a liszt keverékét. Nagyon könnyű, habos masszát kell kapnunk, amit töltsünk habzsákba.
  4. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire nyomjuk belőle kb. 8 centi hosszú, 2 centi széles rudakat, hagyjunk közöttük min. 2 centi távolságot. Szórjuk meg vékonyan cukorral, majd porcukorral is. Süssük 8-9 percig, amíg a piskóták világosra sülnek, a cukor pedig enyhén karamellizálódik a felszínükön. Ebből a mennyiségből 3 tepsire való piskóta jön ki. Tegyük félre.
  5. Az összeállításhoz használhatunk tortaformát (24 cm átmérőjűt) vagy egy szögletes tálat (kb. 20x25 cm). A babapiskótákat forgassuk meg az epres mártásban (nem kell áztatni!), rakjuk egy rétegben az edény aljára. Simítsuk rá a krém egyharmadát, majd folytassuk egy újabb réteg epres babapiskótával, krémmel, újra piskótával, majd simítsuk el a felszínén az utolsó harmad krémet.
  6. Tegyük hűtőbe minimum 6 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük, hogy teljesen összeérjenek az ízek. Tálaljuk pisztáciával, friss eperrel.

Mascarponekrém

  1. A krémhez a tojássárgáját és a cukrot gőz fölött, egy hőálló tálban folyamatos keverés mellett főzzük világosra. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva forrónak érezzük (kb. 70 °C). Vegyük le a gőzről, állítsuk jeges vagy hideg vizes tálba, hogy lehűljön.
  2. Mikor a tojásos alap kihűlt, habverővel adjuk hozzá a mascarponét. A tejszínt verjük habbá, majd forgassuk a mascarponéhoz.

Epres mártás

  1. Az epres mártáshoz a hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és mixeljük teljesen simára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!