Epres tejpite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
34g tojás43 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
25g tej14 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
44g eper13 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
15 kcal
-
0g porcukor1 kcal
Összesen
217
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g tej112 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
350g eper105 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
21g mandulapehely124 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
1740
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
24g tojás30 kcal
-
7g nádcukor26 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
7g habtejszín20 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.7g vanília kivonat0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
30.5g eper9 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.8g mandulapehely11 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
Összesen
151
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
217
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1019 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2738.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 761 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.5 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 555.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 710 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 700 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1322 micro
Összesen
1740
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
151
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
-
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
80 g nádcukor
-
100 g finomliszt
-
2 dl tej
-
80 ml habtejszín
-
1 ek vaníliás cukor
-
1 kk sütőpor
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
35 dkg eper
-
1 ek vaj
-
3 ek mandulapehely
-
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
- A tojást egy tálban csomómentesre felverjük.
- Jöhet bele a cukor, a liszt, a tej, a tejszín, a vaníliás cukor, a sütőpor, a vaníliaaroma és a citromhéj. Az egészet nagyon-nagyon alaposan kikeverjük, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy kicsit sűrűbb palacsintatészta-állagot kell kapnunk.
- Az epret kicsumázzuk és négyrét aprítjuk a szemeket.
- Egy sütőbe tehető serpenyőt vagy tepsit kivajazunk, egy rétegben beleöntjük az epret, majd ráöntjük a tésztát, végül megszórjuk mandulapehellyel.
- 175 fokos sütőbe tesszük 30-35 percre. Amikor kész, hagyjuk picit hűlni.
- Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, langyosan fogyasztva a legszuperebb.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20936
- Feltöltés dátuma: 2021. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Talán a legegyszerűbb francia desszert a clafoutis, amit magyarul többnyire csak tejpitének szoktunk fordítani. A gazdag, tojásos édesség Limousin régióból származik, és hagyományosan szigorúan fekete cseresznyével készül, olyannyira, hogy ha bármi más gyümölcs kerül bele, azt már flaugnarde-nak nevezik. Magyarul a tejpite nem ennyire szigorú elnevezés, bármilyen gyümölcsöt teszünk bele, így hívjuk ezt a remegősen krémes csodát. Mivel most nagy gőzzel robogunk az eperszezonba, nem is lehetett kérdés, hogy ezzel a korai bogyós gyümölccsel sütjük meg!