Epres-ricottás egészséges süti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
89 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g erythritol0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
12g tej7 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
25g eper8 kcal
Töltelék
-
10g ricotta15 kcal
-
3g erythritol0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Sütés
Összesen
221
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
887 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g erythritol0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
120g tej67 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
250g eper75 kcal
Töltelék
-
100g ricotta150 kcal
-
30g erythritol0 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
Sütés
Összesen
2208
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
79 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.7g erythritol0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
10.7g tej6 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
8.9g olívaolaj79 kcal
-
22.3g eper7 kcal
Töltelék
-
8.9g ricotta13 kcal
-
2.7g erythritol0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
Sütés
Összesen
196
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
221
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 128.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2830.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1457 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 413.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
2208
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
120 g erythritol
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojás
-
120 ml tej
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 teáskanál vaníliaaroma
-
100 ml olívaolaj
-
250 g eper
Töltelék
-
100 g ricotta
-
3 ek erythritol
-
0.5 teáskanál vaníliaaroma
Sütés
Elkészítés
Tészta
- A tejbe belecsepegtetjük a citromlevet és félretesszük pihenni, hogy egy kicsit összerántsa, joghurtszerűvé.
- Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót.
- A citromhéjat ráreszeljük az erytritre, és jól összekeverjük őket.
- A 2 tojást lazán felverjük (nem habosra, csak éppen hogy), hozzáadjuk a citromhéjas erytritet, az olívaolajat (vagy más zsiradékot), a tejet és a vanília aromát.
- A száraz és nedves hozzávalókat összedolgozzuk - ez könnyebb lesz, ha a lisztet szép apránként szórjuk bele a tojásos masszába.
- Viszonylag sűrű tésztát kapunk. Ha nem így van, akkor még pár kanál lisztet szórjunk bele. Ha a lisztet nem akarja felvenni, akkor még folyadékot adjunk hozzá (inkább tejet, mint zsiradékot).
- 8-10 szem kivételével beleszórjuk a felszeletelt epret a már összeállt tésztába és párszor keverünk rajta.
Töltelék
- Elkészítjük a tölteléket: jól összekeverjük a ricottát, vaníliát és 3 kanál erytritet.
- A tészta felét beleöntjük a sütőformába.
- A formában levő tésztára egy hosszú csíkban rákanalazzuk a ricottás tölteléket.
- A ricottára tegyünk pár szem vagy pár szelet epret.
- Ezután öntsük a formába a maradék tésztát is. A tetejére díszítésként még tegyünk pár epret, illetve szórjuk meg egy kis erytrittel.
Sütés
- 220 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni.
- 4-5 perc után csökkentsük a hőmérsékletet kb. 180 fokra és süssük így 45 percig.
- Ellenőrizzük egy hústűvel vagy villával, hogy készen van-e. Ha nem ragad rá tészta, akkor készen van - egy kis ricotta természetesen okés. Remélhetőleg a tietek is olyan szépen meg fog emelkedni, mint az enyém.
- Ha ügyesek vagytok, egy mosolyt is kaptok, amikor felvágjátok a sütit. Kell ennél jobb napindító?
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2813
- Feltöltés dátuma: 2015. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt otthon eper és ricotta... ebből született ez a vidám, mosolygós tavaszi süti :)