r
Nosalty Logó

Epres rebarbarás túrótórta

Pecimaci
Epres rebarbarás túrótórta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

323
Kalória
16g
Fehérje
18.2g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
209.9g
Víz
97.7g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7583.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1679.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 2581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. 2 tojássárgáját kikeverünk 2 ek porcukorral, utána hozzáadunk 2 ek lisztet, fél zacskó sütőport, majd a tojások fehérjéből kemény habot verünk, ezt óvatosan belekeverjük a masszához. Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, rácsra borítjuk .
  2. A túrót összekeverjüka kis pohár tejföllel, ízlés szerint (4 ek) cukorral, a citrom reszelt héjával és 4-5 szem apróra vágott eperrel.
  3. A rebarbarát megpucoljuk,feldaraboljuk3 cm-es darabokra, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszükfőni. Beleteszünk 2 karika citromot és cukrot ízlés szerint (3 ek). Hamar megfő!
  4. A maradék epret elfelezzük.
  5. A tejszínhabból habot verünk, ízlés szerint cukrozzuk.
  6. A tortengusst utasítás szerint elkészítjük.
  7. A tejszínhab felét,a zselésítő felét valamint az elkészített túrókrémet összekeverjük, a maradék zselét a kihűlt rebarbarához keverjük.
  8. A piskótát beletesszükegy 26 cm-es kapcsos tortaformába.Az elfelezett eprekkel kirakjuka szélét körbe, a túrókrémet beleöntjük,hogy az eprek csúcsát ellepje. Azután a rebarbarát a tetejére öntjük, majd a hűtőben jól kihűtjük. A kapcsos formát leválasztjuk,tányérra helyezzük,majd a tetejét eperrel, citromfűlevéllel és tejszínhabbal díszítjük! Jó étvágyat hozzá!;)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

A rebarbarának most van a szezonja... Mivel a szomszédasszonytól kaptam egy öllel, a gyerekeim meg itt voltak hétvégén, gondoltam, valamit összeütök nekik. A rebarbara szereti az epret, mi meg szeretjük a finomságokat, így összeszedtem minden kreatív képességemet, és megleptem őket. Sikerült!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...