r
Nosalty Logó

Epres rebarbarás túrótórta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecimaci
Epres rebarbarás túrótórta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7583.1 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1679.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 2581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. 2 tojássárgáját kikeverünk 2 ek porcukorral, utána hozzáadunk 2 ek lisztet, fél zacskó sütőport, majd a tojások fehérjéből kemény habot verünk, ezt óvatosan belekeverjük a masszához. Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, rácsra borítjuk .
  2. A túrót összekeverjüka kis pohár tejföllel, ízlés szerint (4 ek) cukorral, a citrom reszelt héjával és 4-5 szem apróra vágott eperrel.
  3. A rebarbarát megpucoljuk,feldaraboljuk3 cm-es darabokra, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszükfőni. Beleteszünk 2 karika citromot és cukrot ízlés szerint (3 ek). Hamar megfő!
  4. A maradék epret elfelezzük.
  5. A tejszínhabból habot verünk, ízlés szerint cukrozzuk.
  6. A tortengusst utasítás szerint elkészítjük.
  7. A tejszínhab felét,a zselésítő felét valamint az elkészített túrókrémet összekeverjük, a maradék zselét a kihűlt rebarbarához keverjük.
  8. A piskótát beletesszükegy 26 cm-es kapcsos tortaformába.Az elfelezett eprekkel kirakjuka szélét körbe, a túrókrémet beleöntjük,hogy az eprek csúcsát ellepje. Azután a rebarbarát a tetejére öntjük, majd a hűtőben jól kihűtjük. A kapcsos formát leválasztjuk,tányérra helyezzük,majd a tetejét eperrel, citromfűlevéllel és tejszínhabbal díszítjük! Jó étvágyat hozzá!;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3047
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pecimaci 4 recept

A rebarbarának most van a szezonja... Mivel a szomszédasszonytól kaptam egy öllel, a gyerekeim meg itt voltak hétvégén, gondoltam, valamit összeütök nekik. A rebarbara szereti az epret, mi meg szeretjük a finomságokat, így összeszedtem minden kreatív képességemet, és megleptem őket. Sikerült!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...