r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Epres-rebarbarás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 672 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2161.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 2688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. Öntünk hozzá egy kk édesítőszert. Amikor felforrt, elzárjuk a gázt.
  2. Az epret megmossuk, feldaraboljuk.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, majd belekeverjük az epret és a rebarbarát. Óvatosan összeforgatjuk.
  4. Muffinformába kanalazzuk, ebből nekem 15 db lett.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6566
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Az epret is imádjuk, a rebarbara pedig passzol hozzá, muffinban pedig nagyon jó, főleg kis tejszínhabbal...de az már túl sok lenne a jóból. :-) Bár, ahogy Geszti Péter énekli mostanában: "A sok a jóból rám férne már..."

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...