r
Nosalty Logó

Epres piskótás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres piskótás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 6095 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3972.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.1 g
  • Cukor
    1090 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 6095 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojássárgáját felverjük a cukorral, vanília aromával ízesítjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk.
  2. Felverjük a megmaradt tojásfehérjéket, majd finoman belekeverjük az eddigi masszánkba.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
  4. Közben odatesszünk kb. 3,5 dl eperlevet melegedni, majd ha felforrt, a maradék 0,5 decivel kikevert pudingport és 4 ek porcukrot finoman belefolyatjuk, még 1 percig folytonos kevergetés mellett főzzük.
  5. Félretesszük hűlni.
  6. Ha már langyos, habbá verjük a tejszínünket, óvatosan belekeverjük az epres masszába.
  7. Hozzáöntjük a zselatinfixet, ameddig a piskóta ki nem hűl, betesszük a hűtőbe.
  8. 3 részre vágjuk a piskótát, megkenjük az epres krémmel, megszórjuk eperrel.
  9. Ha fondanttal vonjuk be, akkor egy kis epres krémmel bekenjünk a külsejét, fél órára hűtőbe tesszük, majd utána terítjük be a fondanttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9839
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is imádtam "magamtól" alkotni, de eddig nem volt elég merszem hozzá. Ám AzEszter Narancskrémes Brownie tortája kellő lendületet adott, hogy Édesanyámnak megalkothassam ezt a remeket Anyák Napjára. Nem lett tökéletes, de valahol el kell kezdeni... :) A fondanttal nem olyan nehéz bánni, ha van az embernek türelme. Ha meg nincs, akkor be lehet vonni tejszínhabbal, tetejére eperdarabkákat rakosgatni. Az se baj, ha nagyobb a tepsi, akkor csak két részre vágjuk a piskótát, és közé kerül a krém.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...