Epres piskótás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
-
50g eperlé25 kcal
-
21 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
31g eper9 kcal
A fondanthoz
Összesen
761
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
-
400g eperlé196 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
250g eper75 kcal
A fondanthoz
Összesen
6095
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
17g tojás21 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
-
15.5g eperlé8 kcal
-
1.7g epres pudingpor7 kcal
-
7.7g habtejszín23 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
9.7g eper3 kcal
A fondanthoz
Összesen
237
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.3 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
761
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 108.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3972.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 1114 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1234.1 g
-
Cukor 1090 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 712.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 1200 mg
-
Retinol - A vitamin: 1244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2030 micro
Összesen
6095
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek porcukor
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
4 dl eperlé
-
1 tasak epres pudingpor
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
4 ek porcukor
-
250 g eper
A fondanthoz
Elkészítés
A tésztához
- A 8 tojássárgáját felverjük a cukorral, vanília aromával ízesítjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk.
- Felverjük a megmaradt tojásfehérjéket, majd finoman belekeverjük az eddigi masszánkba.
- Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
- Közben odatesszünk kb. 3,5 dl eperlevet melegedni, majd ha felforrt, a maradék 0,5 decivel kikevert pudingport és 4 ek porcukrot finoman belefolyatjuk, még 1 percig folytonos kevergetés mellett főzzük.
- Félretesszük hűlni.
- Ha már langyos, habbá verjük a tejszínünket, óvatosan belekeverjük az epres masszába.
- Hozzáöntjük a zselatinfixet, ameddig a piskóta ki nem hűl, betesszük a hűtőbe.
- 3 részre vágjuk a piskótát, megkenjük az epres krémmel, megszórjuk eperrel.
- Ha fondanttal vonjuk be, akkor egy kis epres krémmel bekenjünk a külsejét, fél órára hűtőbe tesszük, majd utána terítjük be a fondanttal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9839
- Feltöltés dátuma: 2011. május 04.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Mindig is imádtam "magamtól" alkotni, de eddig nem volt elég merszem hozzá. Ám AzEszter Narancskrémes Brownie tortája kellő lendületet adott, hogy Édesanyámnak megalkothassam ezt a remeket Anyák Napjára. Nem lett tökéletes, de valahol el kell kezdeni... :) A fondanttal nem olyan nehéz bánni, ha van az embernek türelme. Ha meg nincs, akkor be lehet vonni tejszínhabbal, tetejére eperdarabkákat rakosgatni. Az se baj, ha nagyobb a tepsi, akkor csak két részre vágjuk a piskótát, és közé kerül a krém.