r
Nosalty Logó

Epres mogyorótorta karamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Epres mogyorótorta karamellel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás öntethez

A krémhez

1201
Kalória
15.8g
Fehérje
74.9g
Szénhidrátok
95.6g
Zsír
144.6g
Víz
215g
Koleszterin
5.5g
Rost
40g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A karamellás öntethez

A krémhez

Összesen 1201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A karamellás öntethez

A krémhez

Összesen 4803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A karamellás öntethez

A krémhez

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    382.4 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 4803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a darált mogyorót tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra felvágott vajat, és robotgéppel kezdjük el összekeverni. Amikor már kezd összeállni, kanalazzuk hozzá a cukrot, majd jó alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd kanalanként a hideg vizet. (A tészta állagától függ, hogy mennyi vízre lesz szükség.) Ezután vegyük kisebb fordulatra a robotgépet, majd keverjük jól gyúrható tésztává.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a formát. Ezután tegyük a hűtőbe, és kb. 15 percig pihentessük.
  3. A hűtőből kivéve, villával böködjük meg a tészta alját, majd helyezzünk bele egy sütőpapírt, és töltsük meg nehezékkel (pl. rizzsel, babbal....).
  4. Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a formát, és közepes hőmérsékleten süssük 15 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a sütőpapírt a nehezékkel együtt, majd helyezzük vissza a sütőbe. Süssük még kb. 10 percig, hogy a tészta szép aranybarnára süljön. Végül vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk.
  5. Egy serpenyőben kezdjük el karamellizálni a cukrot, majd amikor már felolvadt és szép aranybarna színt kapott, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat. Keverjük alaposan össze, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre, és pár perc alatt kevergetve főzzük sűrűbb, de még folyékony karamellé.
  6. Az elkészült karamellt tegyük félre, és hűtsük langyosra.
  7. A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral (ízlés szerint tehetünk bele több porcukrot is).
  8. Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Több mint a felét botmixerrel pépesítsük, majd keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  9. A megmaradt eperszemeket vágjuk fel kisebb darabokra.
  10. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres-mascarponekrémhez.
  11. A teljesen kihűlt tészta aljába kanalazzuk bele a karamellás öntet kétharmad részét. Ezután töltsük meg a krémmel. Végül szórjuk rá a feldarabolt epret, és csorgassuk rá a maradék karamellt.
  12. Tetejét szórjuk meg pörkölt mandulaforgáccsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Nyáron az eperérés idején többször elkészítettem ezt a tortát. A tésztája omlós, a krém pedig finom habos. Egyszerűen nem tudjuk abbahagyni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!