Epres-mogyorós torta Mosomacilánytól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mosomacilany
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g törökmogyoró52 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
A krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
75g eper23 kcal
Az öntethez
-
23g vajkaramella91 kcal
-
10g tej6 kcal
-
14g törökmogyoró89 kcal
Összesen
782
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
450g eper135 kcal
Az öntethez
-
140g vajkaramella547 kcal
-
60g tej34 kcal
-
85g törökmogyoró535 kcal
Összesen
4690
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
6.5g vaj46 kcal
-
3.2g törökmogyoró20 kcal
-
3.2g porcukor13 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
A krémhez
-
16.2g mascarpone65 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
29.1g eper9 kcal
Az öntethez
-
9.1g vajkaramella35 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
5.5g törökmogyoró35 kcal
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 89.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
782
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 326.4 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 611 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 877 mg
-
Nátrium 657 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.1 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 539.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1225 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1194 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
4690
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g finomliszt
-
50 g törökmogyoró
-
50 g porcukor
-
1 db tojássárgája
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
2 púpozott ek porcukor
-
150 ml habtejszín
-
450 g eper
Az öntethez
-
14 dkg vajkaramella
-
6 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Öntsük a darált mogyorót és a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel kezdjük el keverni. Ha már teljesen összeállt, öntsük bele a cukrot is, és keverjük el alaposan. Végül adjuk hozzá a tojássárgáját és 1-2 kanál hideg vizet, és keverjük teljesen homogénné a tésztát.
- Tegyük a tésztát lisztezett nyújtódeszkára, nyújtsuk ki, és nyomkodjuk egy piteformába. A lelógó részeket késsel vágjuk le, és negyedóráig pihentessük a tésztát a hűtőben. Vágjunk ki egy megfelelő mérető kört a sütőpapírból, tegyük a tészta tetejére, szórjuk rá a sütőbabot, és süssük a tortát 15 percig, utána vegyük le a sütőpapírt és a sütőbabot, és süssük további 5 percig, hogy tökéletes aranybarna színt kapjon.
A krémhez
- Verjük fel a mascarponét a porcukorral, és egy külön tálban verjünk kemény habot a tejszínből is. Keverjük össze a mascarponét és a tejszínt. Az eper felét vágjuk kisebb darabokra, és adjuk a krémhez. Vegyük ki a tortát a formából, az alját hintsük meg a vajkaramellás öntet kétharmadával, majd töltsük meg a mascarponés krémmel.
Az öntethez
- Öntsük a vajkaramellát és a tejet egy kisebb lábosba, kezdjük el melegíteni, és ha a karamell beleolvadt a tejbe, húzzuk le a tűzről, és tegyük félre.
- Vágjuk fel a maradék epret, és szórjuk a tortára. Öntsük rá a maradék karamell öntetet, végül szórjunk rá pirított mogyorót.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 941
- Feltöltés dátuma: 2014. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Mosomacilany
24 recept
Ez egy nagyon finom és harmonikus pite. Ajánlom a kora nyári piknikekhez, vagy kerti grillezésekhez.