r
Nosalty Logó

Epres mille feuille johi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
johi
Epres mille feuille johi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 2807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 702 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 220 °C-ra előmelegítjük a sütőt.
  2. A karamellás tésztalapokhoz: a leveles tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, nagyméretű kiszúróval kiszaggatjuk, majd porcukorral meghintjük.
  3. Tetejükre sütőpapírt helyezünk, és úgy tesszük sütőbe, hogy valamilyen nehezéket helyezünk rá (a hólyagosodás elkerülése végett fontos!).
  4. A sütőt levesszük 180 °C-ra, és 15 percig sütjük a lapokat. Kivesszük, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is meghintjük porcukorral.
  5. Visszatesszük a sütőbe 220 °C-ra néhány percre karamellizálódni.
  6. Krém: a tojássárgáját a cukor felével habosra verjük.
  7. A pudingport vagy keményítőt egy kis tejjel elkeverjük. A tejet a többi cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. A tejet a pudingos keverékbe öntjük, majd 5-6 percig intenzíven keverjük tűz fölött.
  8. A tojássárgájás keveréket is hozzáadjuk, tovább keverjük. Levesszük a tűzről, és a közepesen kihűlt keverékhez adjuk a vajat. Teljesen lehűtjük.
  9. A hideg tejszínt felverjük a habfixáló hozzáadásával, majd a kihűlt pudingos keverékhez adjuk, óvatosan keverve.
  10. Az eperből lekvárt főzünk, de ha van otthon házi, még jobb (4-5 szem epret mindenképp félrerakunk).
  11. Összeállítás: A tésztalapra sárga krémet nyomunk habzsák segítségével, erre néhány vékony eperszelet, rá pedig eperlekvárt teszünk. Ezt megismételjük. A felső lapra egy szelet epret helyezünk, porcukorral hintjük a desszertet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1016
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A franciák krémese. Elegáns, különleges, zseniálisan finom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...