Epres mille feuille johi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Johi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
-
9g porcukor34 kcal
A krémhez
-
10 kcal
-
38g tej21 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Az összeállításhoz
-
63g eper19 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g eperlekvár56 kcal
Összesen
702
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
35g porcukor135 kcal
A krémhez
-
38 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Az összeállításhoz
-
250g eper75 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g eperlekvár222 kcal
Összesen
2807
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
23.7g leveles tészta88 kcal
-
3g porcukor12 kcal
A krémhez
-
0.9g kukoricakeményítő3 kcal
-
12.9g tej7 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
Az összeállításhoz
-
21.5g eper6 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
6.9g eperlekvár19 kcal
Összesen
242
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 94.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
702
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 144.3 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1473.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.6 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 378.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 706 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
2807
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 ek porcukor
A krémhez
-
1.5 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
3 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.3 dkg vaj
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Az összeállításhoz
Elkészítés
A tésztához
- 220 °C-ra előmelegítjük a sütőt.
- A karamellás tésztalapokhoz: a leveles tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, nagyméretű kiszúróval kiszaggatjuk, majd porcukorral meghintjük.
- Tetejükre sütőpapírt helyezünk, és úgy tesszük sütőbe, hogy valamilyen nehezéket helyezünk rá (a hólyagosodás elkerülése végett fontos!).
- A sütőt levesszük 180 °C-ra, és 15 percig sütjük a lapokat. Kivesszük, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is meghintjük porcukorral.
- Visszatesszük a sütőbe 220 °C-ra néhány percre karamellizálódni.
- Krém: a tojássárgáját a cukor felével habosra verjük.
- A pudingport vagy keményítőt egy kis tejjel elkeverjük. A tejet a többi cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. A tejet a pudingos keverékbe öntjük, majd 5-6 percig intenzíven keverjük tűz fölött.
- A tojássárgájás keveréket is hozzáadjuk, tovább keverjük. Levesszük a tűzről, és a közepesen kihűlt keverékhez adjuk a vajat. Teljesen lehűtjük.
- A hideg tejszínt felverjük a habfixáló hozzáadásával, majd a kihűlt pudingos keverékhez adjuk, óvatosan keverve.
- Az eperből lekvárt főzünk, de ha van otthon házi, még jobb (4-5 szem epret mindenképp félrerakunk).
- Összeállítás: A tésztalapra sárga krémet nyomunk habzsák segítségével, erre néhány vékony eperszelet, rá pedig eperlekvárt teszünk. Ezt megismételjük. A felső lapra egy szelet epret helyezünk, porcukorral hintjük a desszertet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1018
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Johi
12 recept
A franciák krémese. Elegáns, különleges, zseniálisan finom! :)