r
Nosalty Logó

Epres-mandulás-vaníliás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilvi1969
Epres-mandulás-vaníliás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Összesen 4451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Vaníliakrém

Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.3 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd szépen lassan hozzáadagoljuk a cukrot is, és tovább verjük.
  2. A tojássárgákat egy külön edényben a vízzel és az aromával elkeverjük. Ezután a kemény habba keverjük.
  3. A sütőport, a lisztet, mandulalisztet egy edényben összevegyítjük, és szép lassan beleszitáljuk a fehérjés keverékbe. Ügyelünk arra, hogy levegős maradjon a tészta.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, és egy 18 cm-es formában aranybarnára sütjük a lapokat 180 fokon.
  5. Kihűtjük a lapokat.

Vaníliakrém

  1. A pudingport és a lisztet összekeverjük egy kis tálkában a tojássárgákkal és 2 dl tejjel.
  2. A maradék 3 dl tejet egy lábasba feltesszük a gázra forrni. Mikor már forr a tej, hozzáöntjük a tojásos-pudingos masszát, és besűrítjük.
  3. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. Majd kihűtjük teljesen a pudingot.
  4. A vajat a porcukorral egy külön edényben kikeverjük, majd a már kihűlt pudingot kanalanként hozzáadagoljuk. Így nem lesz csomós.
  5. Egy másik edényben a tejszínt keményre verjük (akár használhatunk hozzá habfixálót is), és az előző pontban leírt masszához (pudinghoz) forgatjuk.
  6. 3 felé vesszük a krémet. 2 rétegben betöltjük a tortát. Minden szintre belülre felkockázott epret teszünk. A harmadik rész krém pedig a külső bevonásra fog kelleni. Ezt, mint a képen látható módon, megfelezhetjük, és piros ételfestékkel színezhetjük. A díszítést pedig már csak a fantáziánkra bízzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2824
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilvi1969 1 recept

Egy igazi tavaszias torta, ami ráadásul könnyen elkészíthető is :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...