Epres-mandulás-vaníliás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szilvi1969
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g mandulaliszt28 kcal
-
4g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
-
63g tej35 kcal
-
21 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
78 kcal
-
31g eper9 kcal
Összesen
557
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g mandulaliszt226 kcal
-
32g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
250g eper75 kcal
Összesen
4451
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
10.8g tojás14 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
3.9g mandulaliszt11 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Vaníliakrém
-
24.5g tej14 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
4 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
7.4g porcukor28 kcal
-
12.3g növényi habtejszín31 kcal
-
12.3g eper4 kcal
Összesen
218
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
557
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 99 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5581.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1702 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 1967 mg
-
Nátrium 1666 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.3 g
-
Cukor 412 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 451.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 944 mg
-
Retinol - A vitamin: 1129 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
4451
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
200 g cukor
-
120 g finomliszt
-
80 g mandulaliszt
-
4 evőkanál víz
-
1 csomag sütőpor
-
2 csepp keserűmandula aroma
Vaníliakrém
-
5 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 púpozott ek finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
100 g vaj
-
150 g porcukor
-
250 ml növényi habtejszín
-
250 g eper
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd szépen lassan hozzáadagoljuk a cukrot is, és tovább verjük.
- A tojássárgákat egy külön edényben a vízzel és az aromával elkeverjük. Ezután a kemény habba keverjük.
- A sütőport, a lisztet, mandulalisztet egy edényben összevegyítjük, és szép lassan beleszitáljuk a fehérjés keverékbe. Ügyelünk arra, hogy levegős maradjon a tészta.
- A tésztát 3 részre osztjuk, és egy 18 cm-es formában aranybarnára sütjük a lapokat 180 fokon.
- Kihűtjük a lapokat.
Vaníliakrém
- A pudingport és a lisztet összekeverjük egy kis tálkában a tojássárgákkal és 2 dl tejjel.
- A maradék 3 dl tejet egy lábasba feltesszük a gázra forrni. Mikor már forr a tej, hozzáöntjük a tojásos-pudingos masszát, és besűrítjük.
- Hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. Majd kihűtjük teljesen a pudingot.
- A vajat a porcukorral egy külön edényben kikeverjük, majd a már kihűlt pudingot kanalanként hozzáadagoljuk. Így nem lesz csomós.
- Egy másik edényben a tejszínt keményre verjük (akár használhatunk hozzá habfixálót is), és az előző pontban leírt masszához (pudinghoz) forgatjuk.
- 3 felé vesszük a krémet. 2 rétegben betöltjük a tortát. Minden szintre belülre felkockázott epret teszünk. A harmadik rész krém pedig a külső bevonásra fog kelleni. Ezt, mint a képen látható módon, megfelezhetjük, és piros ételfestékkel színezhetjük. A díszítést pedig már csak a fantáziánkra bízzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2824
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szilvi1969
1 recept
Egy igazi tavaszias torta, ami ráadásul könnyen elkészíthető is :)