r
Nosalty Logó

Epres-mandulás túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Epres-mandulás túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Összesen 656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Összesen 5244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.7 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8453.5 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    1511 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1209 micro
Összesen 5244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
  2. Sütőpapírt terítünk egy 20x30 cm-es, peremes tepsibe. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, szélein kissé felmagasítva. Folpackot terítünk a tetejére, és tepsistől betesszük a hűtőbe 1 órára (nekem ez a módszer bevált, de természetesen készíthetjük úgy is, hogy először betesszük a tésztát a hűtőbe, majd kinyújtjuk és tepsibe tesszük).
  3. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Különválasztjuk a tojásokat: a sárgákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A túrót, a folyékony vajat, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgákat. Végül a fehérjékből vert habot adjuk hozzá kíméletesen, több részletben.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, villával sűrűn megszurkáljuk, megszórjuk a darált mandulával, majd rásimítjuk a túrómasszát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba). Hagyjuk a tepsiben kihűlni!
  7. A süti tetejére szánt 2 ek szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk (amint drapp barna, azonnal öntsük ki egy tálra a serpenyőből, hogy ne égjen meg!).
  8. A megtisztított eperszemeket félbe/negyedekbe vágjuk.
  9. A hideg tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral.
  10. A kihűlt tésztalapot emeljük ki a sütőpapír segítségével a tepsiből egy tálcára. Óvatosan simítsuk rá a tejszínhabot, sűrűn rakjuk meg eperrel, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
  11. (Aki szeretné tortazselével bevonni az epreket, az 1 ek porcukorral és 1,5 dl vízzel forralja fel a fél zacskó zselét, pár percig hagyja hűlni, majd még folyósan öntse az eprek tetejére.)
  12. Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe!

A töltelékhez/díszítéshez

  1. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Különválasztjuk a tojásokat: a sárgákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A túrót, a folyékony vajat, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgákat. Végül a fehérjékből vert habot adjuk hozzá kíméletesen, több részletben.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, villával sűrűn megszurkáljuk, megszórjuk a darált mandulával, majd rásimítjuk a túrómasszát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba). Hagyjuk a tepsiben kihűlni!
  5. A süti tetejére szánt 2 ek szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk (amint drapp barna, azonnal öntsük ki egy tálra a serpenyőből, hogy ne égjen meg!).
  6. A megtisztított eperszemeket félbe/negyedekbe vágjuk.
  7. A hideg tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral.
  8. A kihűlt tésztalapot emeljük ki a sütőpapír segítségével a tepsiből egy tálcára. Óvatosan simítsuk rá a tejszínhabot, sűrűn rakjuk meg eperrel, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
  9. (Aki szeretné tortazselével bevonni az epreket, az 1 ek porcukorral és 1,5 dl vízzel forralja fel a fél zacskó zselét, pár percig hagyja hűlni, majd még folyósan öntse az eprek tetejére.)
  10. Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2049
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Tálalás előtt díszíthetjük mentalevelekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán finom nyári desszert, nálunk nagyon bevált, drága barátainknak is nagyon ízlett, jólesett bezsebelni érte a sok dicséretet! :) Recept forrása: Lajos Mari

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...