Epres-mandulás túrókocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az omlós tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez/díszítéshez
-
8g vaj54 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
94g tehéntúró138 kcal
-
44 kcal
-
100g eper30 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
21 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
656
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az omlós tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez/díszítéshez
-
60g vaj430 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
60g mandulapehely354 kcal
-
800g eper241 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
171 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
6g tortazselé20 kcal
Összesen
5244
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az omlós tésztához
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
A töltelékhez/díszítéshez
-
2.3g vaj17 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
29g tehéntúró43 kcal
-
2.3g mandulapehely14 kcal
-
30.9g eper9 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
0.2g tortazselé1 kcal
Összesen
204
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.7 g
-
Cink 245 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 189 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 192.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 24 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 113 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
656
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.9 g
Zsír
-
Összesen 303.1 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8453.5 g
-
Cink 1957 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1156 mg
-
Vas 1511 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 2652 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 65 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1540.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2001 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 455 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 902 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 725 mg
-
Retinol - A vitamin: 1962 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1209 micro
Összesen
5244
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.5 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
4 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
A töltelékhez/díszítéshez
-
6 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
75 dkg tehéntúró
-
80 dkg eper
-
3 db tojás
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Az omlós tésztához
- A tészta hozzávalóit a kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
- Sütőpapírt terítünk egy 20x30 cm-es, peremes tepsibe. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, szélein kissé felmagasítva. Folpackot terítünk a tetejére, és tepsistől betesszük a hűtőbe 1 órára (nekem ez a módszer bevált, de természetesen készíthetjük úgy is, hogy először betesszük a tésztát a hűtőbe, majd kinyújtjuk és tepsibe tesszük).
- A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Különválasztjuk a tojásokat: a sárgákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük.
- A túrót, a folyékony vajat, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgákat. Végül a fehérjékből vert habot adjuk hozzá kíméletesen, több részletben.
- Kivesszük a tésztát a hűtőből, villával sűrűn megszurkáljuk, megszórjuk a darált mandulával, majd rásimítjuk a túrómasszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba). Hagyjuk a tepsiben kihűlni!
- A süti tetejére szánt 2 ek szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk (amint drapp barna, azonnal öntsük ki egy tálra a serpenyőből, hogy ne égjen meg!).
- A megtisztított eperszemeket félbe/negyedekbe vágjuk.
- A hideg tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral.
- A kihűlt tésztalapot emeljük ki a sütőpapír segítségével a tepsiből egy tálcára. Óvatosan simítsuk rá a tejszínhabot, sűrűn rakjuk meg eperrel, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
- (Aki szeretné tortazselével bevonni az epreket, az 1 ek porcukorral és 1,5 dl vízzel forralja fel a fél zacskó zselét, pár percig hagyja hűlni, majd még folyósan öntse az eprek tetejére.)
- Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe!
A töltelékhez/díszítéshez
- A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Különválasztjuk a tojásokat: a sárgákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük.
- A túrót, a folyékony vajat, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgákat. Végül a fehérjékből vert habot adjuk hozzá kíméletesen, több részletben.
- Kivesszük a tésztát a hűtőből, villával sűrűn megszurkáljuk, megszórjuk a darált mandulával, majd rásimítjuk a túrómasszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba). Hagyjuk a tepsiben kihűlni!
- A süti tetejére szánt 2 ek szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk (amint drapp barna, azonnal öntsük ki egy tálra a serpenyőből, hogy ne égjen meg!).
- A megtisztított eperszemeket félbe/negyedekbe vágjuk.
- A hideg tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral.
- A kihűlt tésztalapot emeljük ki a sütőpapír segítségével a tepsiből egy tálcára. Óvatosan simítsuk rá a tejszínhabot, sűrűn rakjuk meg eperrel, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
- (Aki szeretné tortazselével bevonni az epreket, az 1 ek porcukorral és 1,5 dl vízzel forralja fel a fél zacskó zselét, pár percig hagyja hűlni, majd még folyósan öntse az eprek tetejére.)
- Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2050
- Feltöltés dátuma: 2013. június 29.
Ajánló
Tálalás előtt díszíthetjük mentalevelekkel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Igazán finom nyári desszert, nálunk nagyon bevált, drága barátainknak is nagyon ízlett, jólesett bezsebelni érte a sok dicséretet! :) Recept forrása: Lajos Mari