Epres-krémes süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
33g vaj239 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémes réteg
-
42g mascarpone168 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Márványozás
Összesen
881
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
100g vaj717 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémes réteg
-
125g mascarpone505 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Márványozás
Összesen
2641
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
13.1g vaj94 kcal
-
13.1g fehér csokoládé70 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Krémes réteg
-
16.3g mascarpone66 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Márványozás
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
881
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 179.3 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1397.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.6 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 228 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 926 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 912 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 770 micro
Összesen
2641
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 dkg vaj
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 db tojás
-
3 dkg cukor
-
8 dkg finomliszt
-
2 csepp vaníliaaroma
-
1 csipet só
Krémes réteg
-
12.5 dkg mascarpone
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk citromlé
Márványozás
Elkészítés
Tészta
- Van ugye két tojásunk, egy kis vanília arománk és a cukor, amit jó alaposan elkeverünk.
- Közben már a fehér csokink és a vajunk vízgőz felett elkezd olvadozni, amit szerintem kavargassunk szépen, nehogy leégjen, majd mehet bele a tojásos masszába.
- A liszt eközben már türelmetlenül ott lesz a bal kezünkben, hogy ezt is hozzátegyük a tésztaszerűséghez, hogy aztán simára keverjük.
- Sütőpapír, nálam 20 cm-es tortaforma (választhatunk bármilyen kisebb tepsit), és belekanalazzuk a tésztát.
Krémes réteg
- Minden hozzávalót egy az egyben mixeljünk össze, majd lassan-óvatosan helyezzük rá a tésztára (nem folyik össze a két réteg, és el is oszlik a krém).
Márványozás
- Gyakorlatilag az eperből és a cukorból főznünk kell egy kis eperlekvárt, a trükk, hogy legyen jó sűrű.
- Ha kész, akkor kanállal tegyük rá a krémes rétegre, majd egy evőeszköz végével kezdjük el márványozni, pontosabban összehúzgálni, összekavarni a két réteget.
- Mehet a sütőbe, nekem 25 perc kellett, de ellenőrizzük közben.
- Javaslom hűtve enni, vagyis mindenképpen hűtő hidegen egyétek, elképesztően jó lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5167
- Feltöltés dátuma: 2014. június 17.
Ajánló
Ha nem tortaformát használsz, akkor kerüld a nagy tepsiket (ideális 30x15 cm), mert aztán meg csak keresed majd a sütidet, nem jön fel és papírvékony lesz. Tényleg ajánlott hűtve fogyasztani, akár egy kis maradék eperlekvárral a tetején. Ha nincs epred otthon, akkor használhatsz már kész lekvárt is, és valószínű érdemes lenne egy csomó más gyümölccsel is tesztelni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezer éve szemezünk Sütidoboz receptjével, de valami mindig hiányzott hozzá. És akkor úgy alakult egy vasárnap délután, hogy már csak azt vettem észre, hogy percenként nyitogatom a hűtőt, nem bírtam abbahagyni az evést. Ez a nembrownie blondie olyan finom, hogy csak na.