r
Nosalty Logó

Epres-krémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-krémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Összesen 2641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Elkészítés

Tészta

  1. Van ugye két tojásunk, egy kis vanília arománk és a cukor, amit jó alaposan elkeverünk.
  2. Közben már a fehér csokink és a vajunk vízgőz felett elkezd olvadozni, amit szerintem kavargassunk szépen, nehogy leégjen, majd mehet bele a tojásos masszába.
  3. A liszt eközben már türelmetlenül ott lesz a bal kezünkben, hogy ezt is hozzátegyük a tésztaszerűséghez, hogy aztán simára keverjük.
  4. Sütőpapír, nálam 20 cm-es tortaforma (választhatunk bármilyen kisebb tepsit), és belekanalazzuk a tésztát.

Krémes réteg

  1. Minden hozzávalót egy az egyben mixeljünk össze, majd lassan-óvatosan helyezzük rá a tésztára (nem folyik össze a két réteg, és el is oszlik a krém).

Márványozás

  1. Gyakorlatilag az eperből és a cukorból főznünk kell egy kis eperlekvárt, a trükk, hogy legyen jó sűrű.
  2. Ha kész, akkor kanállal tegyük rá a krémes rétegre, majd egy evőeszköz végével kezdjük el márványozni, pontosabban összehúzgálni, összekavarni a két réteget.
  3. Mehet a sütőbe, nekem 25 perc kellett, de ellenőrizzük közben.
  4. Javaslom hűtve enni, vagyis mindenképpen hűtő hidegen egyétek, elképesztően jó lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5171
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 17.

Ajánló

Ha nem tortaformát használsz, akkor kerüld a nagy tepsiket (ideális 30x15 cm), mert aztán meg csak keresed majd a sütidet, nem jön fel és papírvékony lesz. Tényleg ajánlott hűtve fogyasztani, akár egy kis maradék eperlekvárral a tetején. Ha nincs epred otthon, akkor használhatsz már kész lekvárt is, és valószínű érdemes lenne egy csomó más gyümölccsel is tesztelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezer éve szemezünk Sütidoboz receptjével, de valami mindig hiányzott hozzá. És akkor úgy alakult egy vasárnap délután, hogy már csak azt vettem észre, hogy percenként nyitogatom a hűtőt, nem bírtam abbahagyni az evést. Ez a nembrownie blondie olyan finom, hogy csak na.

Hozzávalók

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...