r
Nosalty Logó

Epres-kókuszos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-kókuszos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Összesen 4560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6053.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1628 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 4560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgáját és a többi hozzávalót csomómentesre elkeverjük.
  4. Kivajazzuk, kilisztezzük a formát, a fehérjéből készült habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és a formába öntjük.
  5. A tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Kb. 20 perc, amíg sül a piskóta, de a tűpróba a döntő.
  6. Ha kihűlt, hosszanti irányban cérnával legalább 3 részre szétvágjuk, de a 4 az ideális (az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan körbevágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszál áthúzásával kettémetsszük a tésztát).
  7. Aki szeretné, szeder vagy áfonyalekvárral nyugodtan megkenheti a tortalapokat, illeni fog a krémek ízéhez.

Krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert puding is belejöhet és a kókusz. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
  4. Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal, és megkenjük vele a félbevágott piskóta közepét és tetejét.

Díszítés-összeállítás

  1. Amikor a piskótát kivettük a tortaformából, és a forma már nem forró, kibéleljük celofánnal, igyekszünk ezt úgy tenni, hogy az alsó felén ne legyen gyűrődés.
  2. Tetszőleges alakban elrendezzük a félbevágott epreket, vágott féllel lefelé.
  3. A lapzselatinokat a tasakon található előírás szerint feloldjuk, és megfőzzük vízben, majd a fólián pihenő eprekre öntjük.
  4. Az epreket, a tortaformát és a zselatint a hűtőbe tesszük, amikor kicsit megdermedt, ráfordítjuk a krémmel megkent tortát, és így fejjel lefelé hagyjuk őket a hűtőben együtt meghűlni.
  5. Amikor összehűltek, egy tányért borítunk a forma aljára, és visszafordítjuk "egyenesbe". Levesszük a tortaformát, majd a celofánt. Fogyasszuk jó étvággyal. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1888
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májusban sütöttem meg egy baráti összejövetelre, de sajnos eltűnt a recept. Aztán egy összegyűrt papírfecnin mégis meglett, Barbarának ajánlom sok szeretettel! 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...