Epres-kókuszos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g víz0 kcal
Krém
-
41 kcal
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
Díszítés-összeállítás
-
13g eper4 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
Összesen
381
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
8g víz0 kcal
Krém
-
75g kókuszreszelék495 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
25g rumaroma0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Díszítés-összeállítás
-
150g eper45 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
Összesen
4560
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
24.6g tojás31 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.4g víz0 kcal
Krém
-
4.2g kókuszreszelék28 kcal
-
2.5g tejszínízű pudingpor10 kcal
-
22.4g tej13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11.2g margarin80 kcal
-
11.2g porcukor43 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.4g rumaroma0 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
Díszítés-összeállítás
-
8.4g eper3 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
381
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 256.4 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6053.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1628 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 2301 mg
-
Nátrium 1745 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 481.9 g
-
Cukor 320 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 486.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 1201 mg
-
Retinol - A vitamin: 2156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2008 micro
Összesen
4560
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
8 csapott ek cukor
-
8 csapott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek víz
Krém
-
75 g kókuszreszelék
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
4 dl tej
-
1 csipet fahéj
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 ml rumaroma
-
50 g finomliszt
Díszítés-összeállítás
-
1 csomag lapzselatin
Elkészítés
Piskóta
- 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgáját és a többi hozzávalót csomómentesre elkeverjük.
- Kivajazzuk, kilisztezzük a formát, a fehérjéből készült habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és a formába öntjük.
- A tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Kb. 20 perc, amíg sül a piskóta, de a tűpróba a döntő.
- Ha kihűlt, hosszanti irányban cérnával legalább 3 részre szétvágjuk, de a 4 az ideális (az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan körbevágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszál áthúzásával kettémetsszük a tésztát).
- Aki szeretné, szeder vagy áfonyalekvárral nyugodtan megkenheti a tortalapokat, illeni fog a krémek ízéhez.
Krém
- Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
- Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert puding is belejöhet és a kókusz. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
- Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
- Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal, és megkenjük vele a félbevágott piskóta közepét és tetejét.
Díszítés-összeállítás
- Amikor a piskótát kivettük a tortaformából, és a forma már nem forró, kibéleljük celofánnal, igyekszünk ezt úgy tenni, hogy az alsó felén ne legyen gyűrődés.
- Tetszőleges alakban elrendezzük a félbevágott epreket, vágott féllel lefelé.
- A lapzselatinokat a tasakon található előírás szerint feloldjuk, és megfőzzük vízben, majd a fólián pihenő eprekre öntjük.
- Az epreket, a tortaformát és a zselatint a hűtőbe tesszük, amikor kicsit megdermedt, ráfordítjuk a krémmel megkent tortát, és így fejjel lefelé hagyjuk őket a hűtőben együtt meghűlni.
- Amikor összehűltek, egy tányért borítunk a forma aljára, és visszafordítjuk "egyenesbe". Levesszük a tortaformát, majd a celofánt. Fogyasszuk jó étvággyal. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1888
- Feltöltés dátuma: 2014. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Májusban sütöttem meg egy baráti összejövetelre, de sajnos eltűnt a recept. Aztán egy összegyűrt papírfecnin mégis meglett, Barbarának ajánlom sok szeretettel!