r
Nosalty Logó

Epres kókuszos krémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Epres kókuszos krémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 1057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 12678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 1057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.9 g

Zsír

  • Összesen
    620 g
  • Telített zsírsav
    297 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11630.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2460 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    4046 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1519.8 g
  • Cukor
    719 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3421 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2078 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 12678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Darált kekszet a hozzávalókkal együtt jól összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
  2. Majd lisztezett gyúródeszkán egy 39x36 cm-es tepsiméretre nyújtjuk, és a tepsibe terítjük.
  3. Majd a másikkal is ugyanígy járunk el, csak a deszkán hagyjuk, és elkészítjük a krémet.
  4. Túrótcukorral, tojássárgájávalés a tejföllel jól összekeverjük, majd a tepsiben lévő kekszlapra kenjük egyenletesen.
  5. A második krémhez:a pudingot cukorral, kókuszreszelékkeléstejjel simára keverjük, majd teljes lángon sűrű krémet főzünk belőle.
  6. Ha sűrűa pudingoskrém, hozzákeverjük a puha margarint, és a tepsiben lévő felső kekszlapra egyenletesen elsimítjuk. Erre pedig majd a keményre felvert tejszínhabot egyenletesen elsimítjuk, és színes tortadarával megszórjuk.
  7. Habtejszínt cukorralés a fixálóval kemény habbá verjük, majd vizes kanállal egyenletesen rákenjük, és a színes tortadarával megszórjuk.
  8. Egy éjszakát hűtőszekrénybe érleljük, és másnap szeleteljük.
  • Tepsi mérete: 39x36
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7606
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres kókuszos krémes sütemény
Gabimami58 139 recept

Eddig legtöbbször tekercsként volt így készítve, most újítottam rajta, és tepsiben készítettem. Családomnak nagy meglepetés volt, és jobban ízlett, mintha rúdban készítettem volna nekik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...