r
Nosalty Logó

Epres kókuszkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Epres kókuszkocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Bevonat

Forgatáshoz

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Bevonat

Forgatáshoz

Összesen 2266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Bevonat

Forgatáshoz

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 265 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskóta

Bevonat

Forgatáshoz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjékből kemény habot verünk.
  3. A sárgákat a cukorral habosra keverjük (annyira, hogy világossárga legyen).
  4. A liszthez keverjük a sütőport, majd a cukros tojássárgájához keverjük.
  5. Hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt megsül.
  7. A forró piskótát sütőpapírral borított rácsra fordítjuk, majd lehúzzuk az aljáról a papírt. Megvárjuk, míg kihűl.

Bevonat

  1. Az epreket megmossuk, és leturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl.

Forgatáshoz

  1. A fehér csokit a kókuszhoz reszeljük.
  2. Összeállítjuk a sütit: a piskótát felkockázzuk, először az epres szószba, majd a fehércsokis kókuszba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11817
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a Hét bloggere rovathoz készült.

Hozzávalók

Piskóta

Bevonat

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...