r
Nosalty Logó

Epres harlekin bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Epres harlekin bomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6633.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2688 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 2300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból (kivéve a kakaót) összeallitjuk apiskótamasszát, és kettéosztjuk, felébe keverjük a kakaót - ez lesz a barna piskóta -, a másik fele úgy marad - ez lesz a sárga piskóta, majd megsütjük.
  2. Mikor kihűlt a piskóta, egyforma darabokra felvágjuk, és kirakjuk az előttefóliával kibélelttálat úgy, hogy egy barna piskóta, egy sárga piskótadarab, hogy kockás (harlekin) legyen.
  3. A joghurtba belekeverjük a zselatint, a 4 ek cukrot, és az egészet felmelegítjük (nem főzzük!), majd kihűtjük.
  4. A tejszínt keményre verjük, és összekeverjük a joghurtos masszával.
  5. Az epret felaprózzuk.
  6. A kitapétázott tálba először teszünk egy kis joghurtos masszát, majd epret, megint massza, megint eper, megint massza, és eperrel zárjuk (esetleg piskótával is lehet zárni).
  7. Letakarjuk a tetejét fóliával, és egy éjszakát a hűtőben altatjuk.
  8. Másnap levesszük a fóliát, kiborítjuk, és szeletelhetjük.
  9. Díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel, csokimázzal, vagy csak úgy magában is maradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 13x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7927
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "nosalty-s" receptekből ollóztam össze. Ez lett belőle! :D

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...